‘Nissan ontslaat 10 duizend werknemers’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Nissan gaat 10 duizend

Nissan zal morgen bekendmaken wereldwijd ongeveer 10 duizend werknemers te ontslaan; meer dan 7 procent van het 138 duizend werknemers tellende personeelsbestand. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een anonieme bron binnen het bedrijf. In mei maakte Nissan al bekend dat er 4.800 ontslagen zouden vallen, daar zouden er 5.200 banen bijkomen.

Analisten verwachten dat Nissan morgen de slechtste financiële kwartaalresultaten sinds de crisis in 2008 presenteert. Vorig jaar daalde de winst al met 45 procent; Nissan voorspelde in mei dat de winst dit jaar 28 procent lager uitvalt. Volgens Reuters zijn de slechte resultaten vooral te wijten aan de lage winstmarges in de Verenigde Staten, de op één na grootste afzetmarkt van Nissan. Voormalig ceo Carlos Ghosn, die wordt beschuldigd van financiële malversaties, zette jarenlang in op het vergroten van het marktaandeel in de VS, door de auto’s tegen hoge korting te verkopen.

Onjuiste rapportage

Daarnaast worstelt de automaker met veranderingen in het management en het fraudeschandaal rond voormalig voorzitter Ghosn. De fabrikant wacht zelf een boete wegens onjuiste rapportage in die zaak.

In mei voorspelde Nissan al een daling van 28 procent in de jaarlijkse bedrijfswinst; vorig jaar lag de winst ook al 45 procent lager. Nissan zelf wilde niet reageren, maar zegt inmiddels in een statement dat de cijfers “behoorlijk accuraat” zijn.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Nissan ontslaat 10 duizend werknemers’ | Automotive Online

‘Nissan ontslaat 10 duizend werknemers’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Nissan gaat 10 duizend

Nissan zal morgen bekendmaken wereldwijd ongeveer 10 duizend werknemers te ontslaan; meer dan 7 procent van het 138 duizend werknemers tellende personeelsbestand. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een anonieme bron binnen het bedrijf. In mei maakte Nissan al bekend dat er 4.800 ontslagen zouden vallen, daar zouden er 5.200 banen bijkomen.

Analisten verwachten dat Nissan morgen de slechtste financiële kwartaalresultaten sinds de crisis in 2008 presenteert. Vorig jaar daalde de winst al met 45 procent; Nissan voorspelde in mei dat de winst dit jaar 28 procent lager uitvalt. Volgens Reuters zijn de slechte resultaten vooral te wijten aan de lage winstmarges in de Verenigde Staten, de op één na grootste afzetmarkt van Nissan. Voormalig ceo Carlos Ghosn, die wordt beschuldigd van financiële malversaties, zette jarenlang in op het vergroten van het marktaandeel in de VS, door de auto’s tegen hoge korting te verkopen.

Onjuiste rapportage

Daarnaast worstelt de automaker met veranderingen in het management en het fraudeschandaal rond voormalig voorzitter Ghosn. De fabrikant wacht zelf een boete wegens onjuiste rapportage in die zaak.

In mei voorspelde Nissan al een daling van 28 procent in de jaarlijkse bedrijfswinst; vorig jaar lag de winst ook al 45 procent lager. Nissan zelf wilde niet reageren, maar zegt inmiddels in een statement dat de cijfers “behoorlijk accuraat” zijn.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.