Toyota en BYD gaan samen EV’s bouwen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
BYD is naast autbouwer ook energieleverancier. (Foto: BYD)

De Chinese autofabrikant BYD en Toyota hebben een overeenkomst gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling van batterij-elektrische voertuigen (BEV’s). Dat melden beide bedrijven in een persbericht. De ondernemingen beginnen met de ontwikkeling van elektrische sedans en suv’s voor de Chinese markt. Deze auto’s worden onder de merknaam Toyota gelanceerd in de eerste helft van het komende decennium (2020-2030).

BYD – een afkorting voor Build Your Dreams – begon in 1995 als fabrikant van batterijen en maakt sinds 2008 ook plug-in hybride auto’s. Het levert ook de laadinfrastructuur en energie-opslag. Toyota levert hybrides sinds 1997. “BYD en Toyota werken samen aan de toekomst en maken daarbij gebruik van hun ervaring met elektrische voertuigen en batterijtechnologie”, zo zeggen ze zelf.

Er vinden steeds meer samenwerkingsverbanden plaats tussen autofabrikanten; enerzijds omdat het voor niet-Chinese bedrijven een eenvoudigere manier is om de lucratieve Chinese markt te betreden, anderzijds omdat de ontwikkelingen in nieuwe aandrijftechnologie grote investeringen vragen. Zo werd gisteren gemeld dat BMW en Jaguar Land Rover motortechnologie gaan uitwisselen, en ook Ford en Volkswagen hebben hun samenwerking op dit gebied uitgebreid.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Toyota en BYD gaan samen EV’s bouwen | Automotive Online

Toyota en BYD gaan samen EV’s bouwen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
BYD is naast autbouwer ook energieleverancier. (Foto: BYD)

De Chinese autofabrikant BYD en Toyota hebben een overeenkomst gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling van batterij-elektrische voertuigen (BEV’s). Dat melden beide bedrijven in een persbericht. De ondernemingen beginnen met de ontwikkeling van elektrische sedans en suv’s voor de Chinese markt. Deze auto’s worden onder de merknaam Toyota gelanceerd in de eerste helft van het komende decennium (2020-2030).

BYD – een afkorting voor Build Your Dreams – begon in 1995 als fabrikant van batterijen en maakt sinds 2008 ook plug-in hybride auto’s. Het levert ook de laadinfrastructuur en energie-opslag. Toyota levert hybrides sinds 1997. “BYD en Toyota werken samen aan de toekomst en maken daarbij gebruik van hun ervaring met elektrische voertuigen en batterijtechnologie”, zo zeggen ze zelf.

Er vinden steeds meer samenwerkingsverbanden plaats tussen autofabrikanten; enerzijds omdat het voor niet-Chinese bedrijven een eenvoudigere manier is om de lucratieve Chinese markt te betreden, anderzijds omdat de ontwikkelingen in nieuwe aandrijftechnologie grote investeringen vragen. Zo werd gisteren gemeld dat BMW en Jaguar Land Rover motortechnologie gaan uitwisselen, en ook Ford en Volkswagen hebben hun samenwerking op dit gebied uitgebreid.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.