‘Duitse justitie onderzoekt illegale betalingen Porsche-bestuur’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het is onbekend waarvoor de betalingen dienden. (Foto: Shutterstock)

De Duitse politie heeft gisteren op meerdere plekken invallen gedaan bij Porsche. Dat meldt de Duitse krant Stuttgarter Nachrichten. Justitie zou volgens de Duitse krant specifiek op zoek zijn naar informatie over het handelen van Porsche-ceo Oliver Blume. Het ANP stelt dat het onderzoek gericht zou zijn op verdacht hoge betalingen van het bedrijf aan de voormalige voorzitter van de ondernemingsraad, Uwe Hück. Daarmee zouden Blume en andere bestuursleden zich mogelijk schuldig gemaakt aan misbruik van vertrouwen, een misdrijf waarop in Duitsland tien jaar gevangenisstraf staat. 

Het Duitse parket bevestigt aan de krant dat hun officieren in samenwerking met bijna 200 politie- en belastinginspecteurs en tien openbare aanklagers verschillende invallen bij Porsche heeft gedaan, Blume’s kantoor zat daartussen. Porsche heeft nog niet gereageerd.

Eerder deze maand kreeg Porsche een half miljard boete voor zijn rol in dieselgate. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.