‘VW investeert 1,5 miljard in Ford-dochter voor autonoom rijden’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
VW en Ford willen samen werken aan technologie voor autonoom rijdende auto's. (Foto: VW)

Volkswagen investeert 1,5 miljard euro in Argo AI, de autonoom rijden-dochter van Ford. Het bedrijf koopt voor een half miljard de helft van de aandelen en investeert ook nog een miljard. Dat meldt de Wall Street Journal (WSJ). Ford en Volkswagen kondigden eerder dit jaar al aan op meerdere vlakken te gaan samenwerken.

Volgens de WSJ zouden beide fabrikanten samen willen werken om de ontwikkelingskosten te drukken. Eerder al gaven de bedrijven aan dat samenwerken op het gebied van autonoom rijden voor de hand ligt. “Zowel de elektrische, als autonome auto vragen enorme investeringen”, zei Ford-topman Jim Hackett in januari dit jaar tegen Autonews Europe. “En beide zijn van groot belang voor de toekomst van onze bedrijven. Dat is een belangrijke reden dat we naar samenwerkingen zoeken.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘VW investeert 1,5 miljard in Ford-dochter voor autonoom rijden’ | Automotive Online

‘VW investeert 1,5 miljard in Ford-dochter voor autonoom rijden’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
VW en Ford willen samen werken aan technologie voor autonoom rijdende auto's. (Foto: VW)

Volkswagen investeert 1,5 miljard euro in Argo AI, de autonoom rijden-dochter van Ford. Het bedrijf koopt voor een half miljard de helft van de aandelen en investeert ook nog een miljard. Dat meldt de Wall Street Journal (WSJ). Ford en Volkswagen kondigden eerder dit jaar al aan op meerdere vlakken te gaan samenwerken.

Volgens de WSJ zouden beide fabrikanten samen willen werken om de ontwikkelingskosten te drukken. Eerder al gaven de bedrijven aan dat samenwerken op het gebied van autonoom rijden voor de hand ligt. “Zowel de elektrische, als autonome auto vragen enorme investeringen”, zei Ford-topman Jim Hackett in januari dit jaar tegen Autonews Europe. “En beide zijn van groot belang voor de toekomst van onze bedrijven. Dat is een belangrijke reden dat we naar samenwerkingen zoeken.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.