Nissan ziet af van bouw X-Trail in Sunderland

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Juke en Qashqai blijven gebouwd worden in Sunderland. (Foto: Nissan)

Door aanhoudende onzekerheid over de Brexit heeft Nissan besloten de nieuwe X-Trail niet te bouwen in het Britse Sunderland. De productie wordt verplaatst naar Kyushu in Japan. Dat meldt de fabrikant vanochtend. Eerder werd verondersteld dat Nissan de auto wél in het VK zou gaan bouwen. De fabrikant zou garanties hebben gekregen van de Britse overheid.

De plannen om de nieuwe Juke en Qashqai in Sunderland te bouwen, zijn ongewijzigd. Ook de Nissan Leaf wordt in de Britse fabriek gebouwd. In totaal bouwen de zevenduizend medewerkers ongeveer een half miljoen auto’s per jaar.

Volgens de fabrikant worden er zware investeringen gedaan in de fabriek. “We moeten daarbij gebruik maken van onze wereldwijde organisatie. Door de productie van de X-Trail in Kyushu voort te zetten, kunnen we kosten besparen en onze investeringen optimaliseren”, zegt Hideyuki Sakamoto, executive vice president Manufacturing and Supply Chain Management bij de fabrikant.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Nissan ziet af van bouw X-Trail in Sunderland | Automotive Online

Nissan ziet af van bouw X-Trail in Sunderland

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Juke en Qashqai blijven gebouwd worden in Sunderland. (Foto: Nissan)

Door aanhoudende onzekerheid over de Brexit heeft Nissan besloten de nieuwe X-Trail niet te bouwen in het Britse Sunderland. De productie wordt verplaatst naar Kyushu in Japan. Dat meldt de fabrikant vanochtend. Eerder werd verondersteld dat Nissan de auto wél in het VK zou gaan bouwen. De fabrikant zou garanties hebben gekregen van de Britse overheid.

De plannen om de nieuwe Juke en Qashqai in Sunderland te bouwen, zijn ongewijzigd. Ook de Nissan Leaf wordt in de Britse fabriek gebouwd. In totaal bouwen de zevenduizend medewerkers ongeveer een half miljoen auto’s per jaar.

Volgens de fabrikant worden er zware investeringen gedaan in de fabriek. “We moeten daarbij gebruik maken van onze wereldwijde organisatie. Door de productie van de X-Trail in Kyushu voort te zetten, kunnen we kosten besparen en onze investeringen optimaliseren”, zegt Hideyuki Sakamoto, executive vice president Manufacturing and Supply Chain Management bij de fabrikant.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.