Renault stelt Thierry Bolloré aan als interim-topman

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Ghosn wordt beschuldigd van fraude. (Foto: Shutterstock)

Nissan heeft de in opspraak geraakte Carlos Ghosn vandaag ontslagen. Renault heeft Thierry Bolloré aangesteld als interim-vervanger van de in opspraak geraakte topman.

Het bestuur van de Japanse automaker stemde unaniem voor het ontslag van Ghosn, die sinds maandag negatief in het nieuws is vanwege belastingontduiking. Zo melden diverse internationale media. Zijn ontslag bij Nissan komt niet als een verrassing. Nissan-ceo Hiroto Saikawa liet eerder al weten om het ontslag te hebben gevraagd bij de raad van bestuur.

Renault-Nissan-topman Carlos Ghosn en zijn rechterhand Greg Kelly zijn voor tien dagen in hechtenis genomen. Beide heren worden verdacht van fraude. Ook een in Amsterdam gevestigde startup van Nissan zou onderdeel van deze fraudepraktijken zijn.

De beschuldigingen aan het adres van Ghosn houden de gemoederen flink bezig binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Ghosn blijft formeel ceo in afwachting van de onderzoeken. De Franse minister van Financiën zei dinsdag nog dat de positie van Ghosn onhoudbaar is.

Volgens diverse media, waaronder de Financial Times, ziet Nissan in de huidige beschuldigingen een opening om meer macht te grijpen binnen de alliantie. Er zouden al langer spanningen zijn tussen Renault en Nissan omdat de winstgevendheid van laatstgenoemde onder druk staat.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Renault stelt Thierry Bolloré aan als interim-topman | Automotive Online

Renault stelt Thierry Bolloré aan als interim-topman

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Ghosn wordt beschuldigd van fraude. (Foto: Shutterstock)

Nissan heeft de in opspraak geraakte Carlos Ghosn vandaag ontslagen. Renault heeft Thierry Bolloré aangesteld als interim-vervanger van de in opspraak geraakte topman.

Het bestuur van de Japanse automaker stemde unaniem voor het ontslag van Ghosn, die sinds maandag negatief in het nieuws is vanwege belastingontduiking. Zo melden diverse internationale media. Zijn ontslag bij Nissan komt niet als een verrassing. Nissan-ceo Hiroto Saikawa liet eerder al weten om het ontslag te hebben gevraagd bij de raad van bestuur.

Renault-Nissan-topman Carlos Ghosn en zijn rechterhand Greg Kelly zijn voor tien dagen in hechtenis genomen. Beide heren worden verdacht van fraude. Ook een in Amsterdam gevestigde startup van Nissan zou onderdeel van deze fraudepraktijken zijn.

De beschuldigingen aan het adres van Ghosn houden de gemoederen flink bezig binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Ghosn blijft formeel ceo in afwachting van de onderzoeken. De Franse minister van Financiën zei dinsdag nog dat de positie van Ghosn onhoudbaar is.

Volgens diverse media, waaronder de Financial Times, ziet Nissan in de huidige beschuldigingen een opening om meer macht te grijpen binnen de alliantie. Er zouden al langer spanningen zijn tussen Renault en Nissan omdat de winstgevendheid van laatstgenoemde onder druk staat.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.