Aandeel Continental onderuit na winstwaarschuwing

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Continental

Continental stelde de prognose van de omzet over heel 2018 bij naar 46 miljard euro. Dat is 1 miljard lager dan twee weken geleden voorspeld. Toen werd ook al een winstwaarschuwing gegeven.

Vooral de omzet in China en Europa valt tegen, meldt Continental. Daarnaast vallen de ontwikkelingskosten voor nieuwe technieken hoger uit dan verwacht. De verwachting voor de operationele winst (ebit) is van 10 naar 9 procent gedaald.

De winstwaarschuwing van Continental maakte dat het aandeel gisteren 14 procent daalde, meldt het FD. Het concern nam andere beursgenoteerde bedrijven uit de sector mee in zijn val. Zo moest toeleverancier Schaeffler, de grootste aandeelhouder van Continental, bijna 6 procent inleveren. Ook de aandelen Michelin, Valeo en Pirelli verloren 4 tot 5 procent aan waarde.

Continental werkt al geruime tijd aan het verbeteren van de winstgevendheid van het bedrijf. Als onderdeel daarvan wordt komend jaar de divisie ‘aandrijflijnen’ verzelfstandigd

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.