DAF-moederbedrijf Paccard breekt weer record

Steven Don Steven Don
DAF-moederbedrijf Paccard breekt weer record

De aangepaste winst kwam uit op 1,50 miljard dollar. In 2016 bedroeg dat nog 521,7 miljoen dollar maar dat was na aftrek van de boete van 833 miljoen die DAF kreeg in het kader van het Europese truck-kartel. 2017 was daarmee het 79e achtereenvolgende jaar dat PACCAR winst kon melden.
"PACCAR rapporteert een buitengewoon goede omzet en winstgevendheid. Die weerspiegelen onze producten en diensten van topkwaliteit, een recordmarkt in de Verenigde Staten en Canada, recordresultaten bij vervangingsonderdelen en een sterke Europese markt voor vrachtauto’s," zegt CEO Ron Amstrong. De vroegere DAF-topman Harrie Schippers, sinds 1 januari van dit jaar president en financieel directeur en al 31 jaar bij het bedrijf, voegt daar aan toe dat het bedrijf naar alle waarschijnlijkheid meer gaat investeren in de VS na de recente belastingmaatregelen van president Donald Trump.

Gestage groei 

"De Europese economieën vertonen al vier jaar achter elkaar een gestage groei die leidt tot een sterke activiteit in de transportsector en grote vraag naar vrachtwagens. Wij bieden wagens van premium kwaliteit met lage operationele kosten en een superieur comfort voor de chauffeur," zegt Preston Feight die bestuursvoorzitter is bij DAF. In Europa werden afgelopen jaar, alle merken bij elkaar geteld, 306.000 vrachtwagens van 16 ton of meer verkocht terwijl DAF de markt voor dit jaar schat op 290.000 tot 320.000 eenheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
DAF-moederbedrijf Paccard breekt weer record | Automotive Online

DAF-moederbedrijf Paccard breekt weer record

Martijn Roede Martijn Roede
DAF-moederbedrijf Paccard breekt weer record

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.