‘Durfinvesteerder CD&R neemt belang van 40 procent in moederbedrijf Carglass’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
KKR, CD&R en CCV maken hun entree als aandeelhouder. Foto: Carglass

Carglass-moeder d’Ieteren is in onderhandeling over de verkoop van 40 procent van de aandelen in Belron aan durfkapitalist Clayton, Dubilier & Rice. Dat bevestigt D’Ieteren, een van oorsprong Belgische autogerelateerde holding. Het bedrijf maakte eerder dit jaar bekend nieuwe investeerders te zoeken. Door nieuw kapitaal aan te trekken, wil Belron (omzet 2016: omzet 3,3 miljard euro, bedrijfsresultaat 190 miljoen euro) verder groeien onder andere op de onderhouds- en reparatiemarkt voor auto’s en woningen.

D’Ieteren waardeert Belron het bedrijf op ongeveer 3 miljard euro.

“We zouden CD&R graag verwelkomen als strategische aandeelhouder van onze onderneming”, zegt Axel Miller, CEO van D’Ieteren. “CD&R staat bekend als een betrouwbare partner met een toegevoegde waarde die een constructieve rol speelt in de ondernemingen waarin ze investeert.”

In Nederland is Belron vooral bekend van Carglass, dat naast autoruitreparatie tegenwoordig ook klein schadeherstel verzorgt. Daarnaast is het tegenwoordig ook eigenaar van Autotaalglas en Glasgarage.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Durfinvesteerder CD&R neemt belang van 40 procent in moederbedrijf Carglass’ | Automotive Online

‘Durfinvesteerder CD&R neemt belang van 40 procent in moederbedrijf Carglass’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
KKR, CD&R en CCV maken hun entree als aandeelhouder. Foto: Carglass

Carglass-moeder d’Ieteren is in onderhandeling over de verkoop van 40 procent van de aandelen in Belron aan durfkapitalist Clayton, Dubilier & Rice. Dat bevestigt D’Ieteren, een van oorsprong Belgische autogerelateerde holding. Het bedrijf maakte eerder dit jaar bekend nieuwe investeerders te zoeken. Door nieuw kapitaal aan te trekken, wil Belron (omzet 2016: omzet 3,3 miljard euro, bedrijfsresultaat 190 miljoen euro) verder groeien onder andere op de onderhouds- en reparatiemarkt voor auto’s en woningen.

D’Ieteren waardeert Belron het bedrijf op ongeveer 3 miljard euro.

“We zouden CD&R graag verwelkomen als strategische aandeelhouder van onze onderneming”, zegt Axel Miller, CEO van D’Ieteren. “CD&R staat bekend als een betrouwbare partner met een toegevoegde waarde die een constructieve rol speelt in de ondernemingen waarin ze investeert.”

In Nederland is Belron vooral bekend van Carglass, dat naast autoruitreparatie tegenwoordig ook klein schadeherstel verzorgt. Daarnaast is het tegenwoordig ook eigenaar van Autotaalglas en Glasgarage.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.