Michelin koopt telematicaprovider Nextraq

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt Michelin vandaag.

Nextraq was onderdeel van Fleetcor Technologies, een groot bedrijf op het gebied van tankpassen en betalingsvoorzieningen voor personeel.

“Telematica en fleet management services groeien wereldwijd snel en vormen een belangrijk onderdeel van onze ontwikkelingsplannen”, verklaarde Ralph Dimenna, coo van de Amerikaanse truckdivisie van Michelin, de overname. “Nextraq is een strategische overname die ons laat groeien op het gebied van telematica en onze concurrentiekracht op het gebied van fleet management technologie en services in de VS versterkt.”

De technologie en services van Nextrac zijn gebaseerd op gps-tracking. Het gaat dan onder meer om het registreren van onveilig rijgedrag en het blokkeren van mobiel gebruik tijdens rijden. Maar ook het verbeteren van brandstofverbruik en het vergroten van de algehele productiviteit van het transportbedrijf zijn deel van de service, meldt Michelin.

Nextraq is gespecialiseerd in diensten voor kleine tot middelgrote bedrijven, met twee tot vijftig vrachtwagens. Het bedrijf in Atlanta heeft 117 medewerkers. De klanten bestaan uit circa zevenduizend fleetowners met 116 duizend individuele rijders.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.