Google dooft autonome autoproject Firefly

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt Waymo.

Het wagentje werd in 2013 geïntroduceerd als testauto en als toekomstige concurrent voor taxiservice Uber. Die droom van Google blijft bestaan, maar de proefnemingen worden voortaan niet meer gedaan met de Firefly, maar met een vloot van zeshonderd hybride Chrysler Pacifica MPV’s.

De Firefly heeft in de vier jaar van haar bestaan miljoenen testkilometers afgelegd en een stevige ontwikkeling doorgemaakt, meldt Waymo. In eerste instantie had de auto geen pedalen en stuur. Later werd een stuur toegevoegd om aan wettelijke eisen te voldoen.

Met een maximumsnelheid van 40 kilometer per uur was de Firefly volgens Waymo niet meer geschikt voor het testen van zijn technologie. De gebouwde exemplaren zijn de komende jaren te zien in diverse Amerikaanse musea.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.