‘Porsche-familie eist vertrek Piëch’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Volkswagen

De druk op Piëch neemt toe omdat hij een belastende verklaring zou hebben afgelegd over topmanagers van Volkswagen, waaronder zijn neef Wolfgang Porsche. Volgens Bloomberg is dat de reden dat andere leden van de Porsche- en Piëch-familie willen dat hij aftreedt. Piëch kan echter niet tot aftreden worden gedwongen.

In 2015 stapte Piëch op bij Volkswagen nadat hij een machtsstrijd verloor van Martin Winterkorn, die op zijn beurt een paar maanden later opstapte als gevolg van het bekend worden van dieselgate.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Porsche-familie eist vertrek Piëch’ | Automotive Online

‘Porsche-familie eist vertrek Piëch’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Volkswagen

De druk op Piëch neemt toe omdat hij een belastende verklaring zou hebben afgelegd over topmanagers van Volkswagen, waaronder zijn neef Wolfgang Porsche. Volgens Bloomberg is dat de reden dat andere leden van de Porsche- en Piëch-familie willen dat hij aftreedt. Piëch kan echter niet tot aftreden worden gedwongen.

In 2015 stapte Piëch op bij Volkswagen nadat hij een machtsstrijd verloor van Martin Winterkorn, die op zijn beurt een paar maanden later opstapte als gevolg van het bekend worden van dieselgate.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.