‘Renault beticht van dieselfraude’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Drie Franse rechters hebben zich op 12 januari gebogen over de zaak. Zij besluiten of de fabrikant wordt vervolgd. Een onderzoek van de Franse consumentenfraude-organisatie DGCCRF naar het gebruik van sjoemelsoftware leidde twee maanden geleden tot een verzoek van de Franse overheid aan het openbaar ministerie om de voertuigen van de autofabrikant verder te onderzoeken. Vorig jaar sprak ontkende de overheid nog dat er zou zijn gesjoemeld met resultaten van een onderzoek naar het gebruik van sjoemelsoftware door Franse autofabrikanten. 

Renault zegt zich aan de wet- en regelgeving te hebben gehouden.

Naar aanleiding van de nieuwe aantijgingen kelderde de Europese aandelenkoers van Renault met 2,4 procent.

Ook FCA wordt onderzocht in verband met dieselgate.