‘VW wordt dit jaar de grootste’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten

Dieselgate ten spijt lijkt Volkswagen dit jaar Toyota van de eerste plek te stoten als grootste autofabrikant ter wereld. De Duitse krant Handelsblatt raamt de verkopen voor dit jaar op ongeveer 10,2 miljoen auto’s, terwijl Toyota volgens verwachting op 10,1 miljoen auto’s blijft steken. De Volkswagen Groep groeide vooral in China, terwijl Toyota de verkoop in de Verenigde Staten zag teruglopen. GM staat op plek drie met een kleine 10 miljoen auto’s.

Toyota is sinds enkele jaren de grootste fabrikant ter wereld, maar voelt constant de hete adem van Volkswagen – de voormalige nummer 1 – in de nek. Daar heeft het gesjoemel met uitstootwaarden niets aan veranderd.

Vorig jaar verkocht de Volkswagen Groep 9,9 miljoen auto’s, Toyota 10,1 miljoen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.