‘Volkswagen vernietigde opzettelijk bewijs’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens het FTC is het ontbreken van de 23 telefoons alarmerend, vooral omdat ze gebruikt werden door hooggeplaatste medewerkers van VW. De autofabrikant zegt zelf dat de telefoons geen belangrijke informatie rond het dieselschandaal bevatten, maar dat is volgens het overheidsorgaan niet voldoende om de zaak af te doen.

Manuel Sanchez, die als getuige in het dieselschandaal is verhoord, werd onder andere gevraagd of VW opzettelijk bewijs heeft vernietigd. Zijn antwoord luidde dat hij het niet weet, maar dat is volgens het FTC onwaarschijnlijk. Het overheidsorgaan stelt dat van Sanchez kan worden verwacht dat hij wél antwoord kon geven op die specifieke vraag.

FTC heeft de rechter gevraagd om meer getuigen in deze zaak te horen.