Franse occasion-bemiddelaar Reezocar naar Nederland

Freek van Leeuwen Freek van Leeuwen
• Laatste update:

Al enkele jaren kunnen consumenten in Frankrijk via verschillende websites online een occasion kopen. Reezocar, opgericht in 2014, is niet de eerste site die een dergelijke service in Frankrijk aanbiedt, maar gaat er wel het verste in. Andere sites als Kyump, Carizi of Winicar zijn gericht op peer-to-peer verkoop, particulieren onderling dus. De meeste van die sites werken slechts in een deel van Frankrijk, maar Reezocar rekent heel Europa tot zijn werkgebied. In juli van dit jaar is naast de Franse website ook een Nederlandstalige site in België opgezet, waar de Nederlandse consument op kan shoppen. Bekijk alle cijfers van de Nederlandse en Europese occasionmarkt in onze Kennisbank.

Lokale expert

Kopers kunnen op de site van Reezocar kiezen uit het occasionaanbod uit heel Europa, dat zijn in totaal meer dan 7 miljoen auto’s. Heeft de consument de auto van zijn keuze gevonden, doet Reezocar de rest. Dat wil zeggen dat Reezocar een lokale expert stuurt die de auto controleert. Die expert onderhandelt eventueel ook over de prijs. Als de koop wordt gesloten, zorgt Reezocar voor het transport van de auto en als het nodig is ook voor de import. De auto wordt met kenteken en al bij de consument thuisbezorgd. De kosten die Reezocar daarbij rekent, liggen tussen 500 en 750 euro. Dat is niet veel hoger dan wat een gemiddeld autobedrijf aan afleveringskosten rekent.

Reezocar.nl

De groei van het aantal peer-to-peer occasionsites heeft alles te maken met de verdeling van de occasionmarkt in Frankrijk. Naar schatting tweederde van de verkopen is c2c. Dat maakt het een interessante markt voor websites die de consument extra gemak en zekerheid bieden.
“Er worden in Frankrijk maandelijks enkele honderden occasions via Reezocar gekocht”, zegt Potel. “De gemiddelde prijs is 14 duizend euro. In België zijn we nog te kort actief om cijfers te kunnen noemen, maar we zien daar al een sterke groei.” Inmiddels is ook de Nederlandse domeinnaam Reezocar.nl geregistreerd door het bedrijf, maar Potel wilde nog geen duidelijkheid hierover geven. “We kijken naar de markt en hoe we daar onze klanten het beste kunnen bedienen”, zegt hij cryptisch.

Lees hier het halfjaaroverzicht over de occasionbranche.

Franse occasion-bemiddelaar Reezocar naar Nederland | Automotive Online

Franse occasion-bemiddelaar Reezocar naar Nederland

Freek van Leeuwen Freek van Leeuwen
• Laatste update:

Al enkele jaren kunnen consumenten in Frankrijk via verschillende websites online een occasion kopen. Reezocar, opgericht in 2014, is niet de eerste site die een dergelijke service in Frankrijk aanbiedt, maar gaat er wel het verste in. Andere sites als Kyump, Carizi of Winicar zijn gericht op peer-to-peer verkoop, particulieren onderling dus. De meeste van die sites werken slechts in een deel van Frankrijk, maar Reezocar rekent heel Europa tot zijn werkgebied. In juli van dit jaar is naast de Franse website ook een Nederlandstalige site in België opgezet, waar de Nederlandse consument op kan shoppen. Bekijk alle cijfers van de Nederlandse en Europese occasionmarkt in onze Kennisbank.

Lokale expert

Kopers kunnen op de site van Reezocar kiezen uit het occasionaanbod uit heel Europa, dat zijn in totaal meer dan 7 miljoen auto’s. Heeft de consument de auto van zijn keuze gevonden, doet Reezocar de rest. Dat wil zeggen dat Reezocar een lokale expert stuurt die de auto controleert. Die expert onderhandelt eventueel ook over de prijs. Als de koop wordt gesloten, zorgt Reezocar voor het transport van de auto en als het nodig is ook voor de import. De auto wordt met kenteken en al bij de consument thuisbezorgd. De kosten die Reezocar daarbij rekent, liggen tussen 500 en 750 euro. Dat is niet veel hoger dan wat een gemiddeld autobedrijf aan afleveringskosten rekent.

Reezocar.nl

De groei van het aantal peer-to-peer occasionsites heeft alles te maken met de verdeling van de occasionmarkt in Frankrijk. Naar schatting tweederde van de verkopen is c2c. Dat maakt het een interessante markt voor websites die de consument extra gemak en zekerheid bieden.
“Er worden in Frankrijk maandelijks enkele honderden occasions via Reezocar gekocht”, zegt Potel. “De gemiddelde prijs is 14 duizend euro. In België zijn we nog te kort actief om cijfers te kunnen noemen, maar we zien daar al een sterke groei.” Inmiddels is ook de Nederlandse domeinnaam Reezocar.nl geregistreerd door het bedrijf, maar Potel wilde nog geen duidelijkheid hierover geven. “We kijken naar de markt en hoe we daar onze klanten het beste kunnen bedienen”, zegt hij cryptisch.

Lees hier het halfjaaroverzicht over de occasionbranche.