FBI waarschuwt voor toenemend hackgevaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

De twee organisaties waarschuwen burgers en fabrikanten van voertuigen, onderdelen en aftermarket componenten dat ze alert moeten zijn op potentiele gevaren en bedreigingen van cyberveiligheid. Door ontwikkelingen op het gebied van connectivity zijn moderne voertuigen erg kwetsbaar.

Onder andere Fiat Chrysler, General Motors en BMW hebben auto’s teruggeroepen vanwege een zwakke plek in de cybersecurity.

“Niet alle voertuighacks resulteren in een veiligheidsrisico – zoals het overnemen van de besturing van het voertuig – maar het is wel belangrijk dat consumenten actie ondernemen om het risico te minimaliseren”, aldus de FBI-melding.

Zo moeten automobilisten ervoor zorgen dat ze tijdig nieuwe software updates installeren voor hun auto, maar ook alert zijn op phishing e-mails. Middels deze e-mails proberen hackers bestuurders over te halen om malafide software te installeren.

Abonnees kunnen hier onze analyse over cybercrime lezen. 

FBI waarschuwt voor toenemend hackgevaar | Automotive Online

FBI waarschuwt voor toenemend hackgevaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

De twee organisaties waarschuwen burgers en fabrikanten van voertuigen, onderdelen en aftermarket componenten dat ze alert moeten zijn op potentiele gevaren en bedreigingen van cyberveiligheid. Door ontwikkelingen op het gebied van connectivity zijn moderne voertuigen erg kwetsbaar.

Onder andere Fiat Chrysler, General Motors en BMW hebben auto’s teruggeroepen vanwege een zwakke plek in de cybersecurity.

“Niet alle voertuighacks resulteren in een veiligheidsrisico – zoals het overnemen van de besturing van het voertuig – maar het is wel belangrijk dat consumenten actie ondernemen om het risico te minimaliseren”, aldus de FBI-melding.

Zo moeten automobilisten ervoor zorgen dat ze tijdig nieuwe software updates installeren voor hun auto, maar ook alert zijn op phishing e-mails. Middels deze e-mails proberen hackers bestuurders over te halen om malafide software te installeren.

Abonnees kunnen hier onze analyse over cybercrime lezen.