Toyota opnieuw de grootste

Redactie Redactie
• Laatste update:

Afzetdaling op thuismarkt
Tot ver in het afgelopen jaar leek Volkswagen Toyota af te troeven in de strijd om de eerste plaats op de internationale saleslijst, maar het lijkt erop dat het dieselschandaal de Duitsers uiteindelijk toch heeft genekt. VW moest vanwege dieselgate in een aantal markten de verkoop van een aantal modellen opschorten. Toyota had weliswaar te kampen met tegenvallende afzetcijfers op zijn thuismarkt, maar kon dat goedmaken door het in Noord-Amerika beter te doen dan het jaar daarvoor.

Voor dit jaar heeft Toyota zich ten doel gesteld opnieuw meer dan 10 miljoen auto’s te verkopen; Volkswagen heeft laten weten zich terug te trekken uit de strijd om de top van de verkooplijsten. Het mikt nu onder leiding van de nieuwe topman Matthias Müller op hogere winstgevendheid.