ARN in Europees duurzaamheidsproject

Redactie Redactie
• Laatste update:

S_Life of ‘Sustainable Life’ brengt bestaand Europees onderzoek binnen industrie, wetenschap en overheid in kaart en formuleert projectgerichte innovaties voor de complete materiaalketen. 

Aanleiding tot het project is de druk die ontstaat door de strenge milieuwetgeving vanuit de Europese Unie. Als Nederlands expertisecentrum voor recycling in de mobiliteitsbranche brengt ARN binnen S_Line haar expertise in. 

S_Life kenmerkt vier hoofdfasen in de materiaalcyclus: grondstofbeheer, productiefases, actors in de levensfase, en recycling en valorisatie. ARN vertegenwoordigt – vanwege haar expertise op het gebied van end-of-life – de laatste stap binnen het S_Life-consortium, dat verder bestaat uit Bayern Innovativ en RKW Baden-Württemberg, het Franse Pole Vehicule du Futur, het Italiaanse cluster Ceipiemonte, het Sloveense cluster ACS en het Belgische InterfacEurope.