Pininfarina stopt met carrosseriebouw

Redactie Redactie
• Laatste update:

Doordat Pininfarina niet langer aan haar sociale verplichtingen kan voldoen, moet het bedrijf 127 mensen ontslaan: 100 met een bureaufunctie en 27 productiemedewerkers. De vestiging in San Giorgio gaat dicht, waarna alleen nog de ontwerpafdeling overblijft en de werkplaats waar prototypes worden gemaakt.

Hiermee komt er een einde aan een belangrijk tijdperk van de autoindustrie in Turijn, schrijft La Repubblica: “De ontwerpen van Pininfarina hebben een uniek stempel gedrukt op talloze productiemodellen”. De ontwikkeling zorgt er bovendien voor een van de dromen van Andrea Pininfarina niet uitkomt. Het bedrijf kan namelijk geen rol meer spelen in de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Twee jaar geleden had Pinifarina nog met het Franse Bolloré afgesproken om de Pininfarina B0 te gaan bouwen, een vierzitter met lithium-ion accu’s en zonnepanelen op het dak.

 

Pininfarina stopt met carrosseriebouw | Automotive Online

Pininfarina stopt met carrosseriebouw

Redactie Redactie
• Laatste update:

Doordat Pininfarina niet langer aan haar sociale verplichtingen kan voldoen, moet het bedrijf 127 mensen ontslaan: 100 met een bureaufunctie en 27 productiemedewerkers. De vestiging in San Giorgio gaat dicht, waarna alleen nog de ontwerpafdeling overblijft en de werkplaats waar prototypes worden gemaakt.

Hiermee komt er een einde aan een belangrijk tijdperk van de autoindustrie in Turijn, schrijft La Repubblica: “De ontwerpen van Pininfarina hebben een uniek stempel gedrukt op talloze productiemodellen”. De ontwikkeling zorgt er bovendien voor een van de dromen van Andrea Pininfarina niet uitkomt. Het bedrijf kan namelijk geen rol meer spelen in de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Twee jaar geleden had Pinifarina nog met het Franse Bolloré afgesproken om de Pininfarina B0 te gaan bouwen, een vierzitter met lithium-ion accu’s en zonnepanelen op het dak.