Car2go komt naar Nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Elektrisch
Bijzonder is dat er volledig elektrische auto`s worden ingezet. “We zijn blij dat Car2go Amsterdam als eerste stad ter wereld heeft uitgezocht om dit elektrische autodeelproject te starten”, aldus Eric Wiebes, wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit van de gemeente Amsterdam. Voor eind dit jaar moeten er 300 elektrische Smarts in de hoofdstad rondrijden. Car2go valt in het Amsterdam Electric programma van de gemeente dat als doel heeft in 2015 tienduizend elektrische voertuigen op de weg te hebben.

GPS
Car2go onderscheidt zich naar eigen zeggen van andere autodeelprogramma’s doordat het minuuttarieven kent en geen abonnementskosten, de auto’s niet gereserveerd hoeven te worden en ze niet per se op dezelfde standplaats hoeven worden ingeleverd. De auto`s worden voorzien van een gps-unit. Hierdoor kunnen berijders de dichtstbijzijnde auto vinden en weet de organisatie waar hun auto`s staan.

Hoofdkwartier
Het van oorsprong Duitse Car2go krijgt een eigen hoofdkwartier in Amsterdam om de introductie te begeleiden. Van daaruit worden de komende maanden beslissingen genomen over standplaatsen, parkeer-/laadoplossingen en de start van klantenregistraties.

Car2go komt naar Nederland | Automotive Online

Car2go komt naar Nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Elektrisch
Bijzonder is dat er volledig elektrische auto`s worden ingezet. “We zijn blij dat Car2go Amsterdam als eerste stad ter wereld heeft uitgezocht om dit elektrische autodeelproject te starten”, aldus Eric Wiebes, wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit van de gemeente Amsterdam. Voor eind dit jaar moeten er 300 elektrische Smarts in de hoofdstad rondrijden. Car2go valt in het Amsterdam Electric programma van de gemeente dat als doel heeft in 2015 tienduizend elektrische voertuigen op de weg te hebben.

GPS
Car2go onderscheidt zich naar eigen zeggen van andere autodeelprogramma’s doordat het minuuttarieven kent en geen abonnementskosten, de auto’s niet gereserveerd hoeven te worden en ze niet per se op dezelfde standplaats hoeven worden ingeleverd. De auto`s worden voorzien van een gps-unit. Hierdoor kunnen berijders de dichtstbijzijnde auto vinden en weet de organisatie waar hun auto`s staan.

Hoofdkwartier
Het van oorsprong Duitse Car2go krijgt een eigen hoofdkwartier in Amsterdam om de introductie te begeleiden. Van daaruit worden de komende maanden beslissingen genomen over standplaatsen, parkeer-/laadoplossingen en de start van klantenregistraties.