Fiat-personeel verkiest werk boven privileges

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werknemers stemmen in met onder andere minder pauzes en beperking van het stakingsrecht. Fiat belooft een miljardeninvestering in de fabriek, waardoor de productie en werkgelegenheid wordt veiliggesteld. Hieraan is de doelstelling gekoppeld om 280 duizend auto’s per jaar te gaan maken.

Referendum
Het akkoord kwam tot stand na een referendum onder de 5.400 werknemers. Vanmorgen was ruim 90 procent van de stemmen geteld en was er een meerderheid van 54,3 procent. Het referendum wordt gezien als een krachtproef voor de nieuwe arbeidsverhoudingen in Italië. Fiat-ceo Sergio Marchionne had gedreigd de productie (desnoods naar het buitenland) te verhuizen als de werknemers niet zouden instemmen met de plannen.

Tegen
De metaalwerkersbond FIOM was fel tegen het akkoord. Het versoberen van de arbeidsvoorwaarden zou het systeem van Italiaanse nationale contracten ondermijnen. Andere bonden waren voor, omdat de toegezegde investeringen uiteindelijk de werknemers ten goede komen.

Fiat-personeel verkiest werk boven privileges | Automotive Online

Fiat-personeel verkiest werk boven privileges

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werknemers stemmen in met onder andere minder pauzes en beperking van het stakingsrecht. Fiat belooft een miljardeninvestering in de fabriek, waardoor de productie en werkgelegenheid wordt veiliggesteld. Hieraan is de doelstelling gekoppeld om 280 duizend auto’s per jaar te gaan maken.

Referendum
Het akkoord kwam tot stand na een referendum onder de 5.400 werknemers. Vanmorgen was ruim 90 procent van de stemmen geteld en was er een meerderheid van 54,3 procent. Het referendum wordt gezien als een krachtproef voor de nieuwe arbeidsverhoudingen in Italië. Fiat-ceo Sergio Marchionne had gedreigd de productie (desnoods naar het buitenland) te verhuizen als de werknemers niet zouden instemmen met de plannen.

Tegen
De metaalwerkersbond FIOM was fel tegen het akkoord. Het versoberen van de arbeidsvoorwaarden zou het systeem van Italiaanse nationale contracten ondermijnen. Andere bonden waren voor, omdat de toegezegde investeringen uiteindelijk de werknemers ten goede komen.