Duitse regering verdeeld over Opel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Olaf Scholz, SPD-minister van arbeid, staat lijnrecht tegenover Kauder. Hij sprak zich in Bild am Sonntag uit voor een gedeeltelijke overname van Opel door de staat. Scholz zegt het bedrijf onder alle omstandigheden te willen redden. “Opel te laten sterven zou niet alleen fout zijn, het zou een fiasco van de regering zijn.”

Opel heeft door heel Europa bij overheden garantstellingen aangevraagd voor een totaalbedrag van meer dan 3,3 miljard euro. Het merendeel daarvan wordt aan de Duitse overheid gevraagd. Opels moederbedrijf GM is niet bereid geld in de Europese dochterbedrijven de steken.

Tegelijkertijd proberen de Europese Opel-dealers gezamenlijk een minderheidsaandeel in Opel te krijgen zodat het merk minder afhankelijk wordt van GM. Hiervoor is wel een derde aandeelhouder nodig. De Europese dealerorganisatie Euroda heeft zijn hoop op de Duitse overheid gevestigd.

Op 31 maart spreekt bondskanselier Angela Merkel met de fabrieksleiding en ondernemingsraad van de Opel-fabriek in Rüsselsheim. Het lot van Opel zal ook tijdens het bezoek van Amerikaanse president Barack Obama aan Duitsland besproken worden.

Duitse regering verdeeld over Opel | Automotive Online

Duitse regering verdeeld over Opel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Olaf Scholz, SPD-minister van arbeid, staat lijnrecht tegenover Kauder. Hij sprak zich in Bild am Sonntag uit voor een gedeeltelijke overname van Opel door de staat. Scholz zegt het bedrijf onder alle omstandigheden te willen redden. “Opel te laten sterven zou niet alleen fout zijn, het zou een fiasco van de regering zijn.”

Opel heeft door heel Europa bij overheden garantstellingen aangevraagd voor een totaalbedrag van meer dan 3,3 miljard euro. Het merendeel daarvan wordt aan de Duitse overheid gevraagd. Opels moederbedrijf GM is niet bereid geld in de Europese dochterbedrijven de steken.

Tegelijkertijd proberen de Europese Opel-dealers gezamenlijk een minderheidsaandeel in Opel te krijgen zodat het merk minder afhankelijk wordt van GM. Hiervoor is wel een derde aandeelhouder nodig. De Europese dealerorganisatie Euroda heeft zijn hoop op de Duitse overheid gevestigd.

Op 31 maart spreekt bondskanselier Angela Merkel met de fabrieksleiding en ondernemingsraad van de Opel-fabriek in Rüsselsheim. Het lot van Opel zal ook tijdens het bezoek van Amerikaanse president Barack Obama aan Duitsland besproken worden.