BMW ageert tegen Chinese X5-kloon

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eerder werd al bekend dat naast BMW ook Daimler AG dreigde de strijd aan te gaan met China Automobile Deutschland, vanwege de aankondiging dat het importbedrijf op de IAA ook de Shuanghuan Noble zou tonen. Dit kleine autootje van lijkt erg sterk op de Smart Fortwo.
Uiteindelijk bleek op de stand van China Automobile Deutschland de Ceo wél aanwezig, maar de Noble niet. “Onze juristen zijn hier permanent aanwezig om te kijken naar eventuele schending van copyright”, zegt woordvoerder Huub Dubbelman van DaimlerChrysler Nederland. “Het is best mogelijk dat de Chinezen het daarom niet hebben aangedurfd om de Noble op de beurs te zetten.”
China Automobile Deutschland GmbH verweert zich tegen de beschuldiging van BMW. “Wij hebben meerdere designers gevraagd of onze Ceo als een kopie van de X5 beschouwd kan worden”, zegt directeur Carl Schlössl in een persverklaring. “Geen van hen ziet de auto als zodanig. Ook hebben we reacties op deze auto gepeild in verschillende Duitse steden. Daaruit bleek dat ook de Duitse consument de Ceo niet ziet als een kopie van de BMW X5 maar als een eigen model.”

BMW ageert tegen Chinese X5-kloon | Automotive Online

BMW ageert tegen Chinese X5-kloon

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eerder werd al bekend dat naast BMW ook Daimler AG dreigde de strijd aan te gaan met China Automobile Deutschland, vanwege de aankondiging dat het importbedrijf op de IAA ook de Shuanghuan Noble zou tonen. Dit kleine autootje van lijkt erg sterk op de Smart Fortwo.
Uiteindelijk bleek op de stand van China Automobile Deutschland de Ceo wél aanwezig, maar de Noble niet. “Onze juristen zijn hier permanent aanwezig om te kijken naar eventuele schending van copyright”, zegt woordvoerder Huub Dubbelman van DaimlerChrysler Nederland. “Het is best mogelijk dat de Chinezen het daarom niet hebben aangedurfd om de Noble op de beurs te zetten.”
China Automobile Deutschland GmbH verweert zich tegen de beschuldiging van BMW. “Wij hebben meerdere designers gevraagd of onze Ceo als een kopie van de X5 beschouwd kan worden”, zegt directeur Carl Schlössl in een persverklaring. “Geen van hen ziet de auto als zodanig. Ook hebben we reacties op deze auto gepeild in verschillende Duitse steden. Daaruit bleek dat ook de Duitse consument de Ceo niet ziet als een kopie van de BMW X5 maar als een eigen model.”