Column Adriani | Nooit meer ziek

Column • Ziek zijn zit soms meer tussen de oren dan in het lijf, vindt columnist Hans Adriani.
Hans Adriani Hans Adriani
• Laatste update:
Hans Adriani, voormalig dealer en tegenwoordig eigenaar van Dsolution.

Ooit had ik een gruwelijke hekel aan school. Het gebouw kon mij niet ver genoeg afbranden. Het begin van de schoolvakantie was de hemel. Het eind de hel. Elektrische treinen en brommers kwamen eerst. Hadden we toen maar covid gehad; wij hadden nog een kwikthermometer die je omhoog kon slaan op de rand van het bed. De dokter zei: ‘Houd hem maar een weekje in bed tot hij is opgeknapt’.

Meccano

Zodra iedereen vertrokken was zat ik aan mijn trein, prutste ik met Meccano of voerde mijn brommer op. Mijn moeder, weduwe, was aan het werk. Niemand hield me in de gaten, niemand werd boos. Dan word je groot en een soort van wijs. Ziek zijn hoort niet meer bij je motivatie. Ik vond de IVA perfect en mijn eerste baan bij Kamsteeg Volkswagen aan de receptie was geweldig. Ik was nooit meer ziek. De carrière bij Kamsteeg ging voorspoedig, ik leunde tegen de directie aan. Een eigen bedrijf hebben wortelde zich in mijn hoofd. Die optie was er niet bij Kamsteeg. De wens escaleerde. Wij werden het oneens en ja, ik werd ziek. Nu echt. De bof van mijn dochter.

De wens escaleerde. Wij werden het oneens en ja, ik werd ziek

Gevaarlijk als je 34 bent. Na een week op intensive care werd ik wakker en wist het nog zekerder. Eigen baas. Eigen bedrijf. Geen geld, wel een hypotheek. En een lieve vrouw die me er doorheen trok. Klusjes als nachtportier in een psychiatrische inrichting (wij noemden dat toen nog gewoon ‘gekkenhuis’) en overdag consultant bij een aantal autobedrijven. Via relaties bij de ABN AMRO Bank in contact met een zieltogende Toyota-dealer in Beverwijk. Alles ingezet. Huis, hypotheek en rekening courant. Het lukte. Mijn vrouw en ik in tranen aan de telefoon toen het rond was. 21 jaar dealer geweest. Fantastische tijd gehad en op tijd verkocht.

Blijf thuis

Nu heb ik al jaren een softwarebedrijf voor de lucht­vaartindustrie. Nooit meer ziek geweest. Ik hoor iedereen, inclusief de minister-president roepen: “Bij klachten: blijf thuis”. Ik begrijp het niet. Ooit buffelde je door. Snotteren, pijn in je poot, rugpijn? Doorwerken! Maar nu? Snotteren? Blijf thuis!

Hoe kan een economie zo draaien? Of je je nou wil laten vaccineren of niet, laten we niet voorbij gaan aan het feit dat we als mensen, als we in goede gezondheid verkeren, een fantastisch eigen immuunsysteem hebben. Daar moet je geen slot op willen zetten.

Geplaatst in rubriek:
Hans Adriani
Hans Adriani

Adriani is Toyota-dealer buiten bedrijf en zit tegenwoordig in de IT. Deze langstzittende columnist van Automotive geeft elk nummer van Automotive Management zijn bijzondere kijk op de branche.

Reacties

  • B.M. Hijkoop

    Mooi verhaal uit de 70’er jaren, maar ja, we leven nu al in bijna 2022

Column Adriani | Nooit meer ziek | Automotive Online

Column Adriani | Nooit meer ziek

Column • Ziek zijn zit soms meer tussen de oren dan in het lijf, vindt columnist Hans Adriani.
Hans Adriani Hans Adriani
• Laatste update:
Hans Adriani, voormalig dealer en tegenwoordig eigenaar van Dsolution.

Ooit had ik een gruwelijke hekel aan school. Het gebouw kon mij niet ver genoeg afbranden. Het begin van de schoolvakantie was de hemel. Het eind de hel. Elektrische treinen en brommers kwamen eerst. Hadden we toen maar covid gehad; wij hadden nog een kwikthermometer die je omhoog kon slaan op de rand van het bed. De dokter zei: ‘Houd hem maar een weekje in bed tot hij is opgeknapt’.

Meccano

Zodra iedereen vertrokken was zat ik aan mijn trein, prutste ik met Meccano of voerde mijn brommer op. Mijn moeder, weduwe, was aan het werk. Niemand hield me in de gaten, niemand werd boos. Dan word je groot en een soort van wijs. Ziek zijn hoort niet meer bij je motivatie. Ik vond de IVA perfect en mijn eerste baan bij Kamsteeg Volkswagen aan de receptie was geweldig. Ik was nooit meer ziek. De carrière bij Kamsteeg ging voorspoedig, ik leunde tegen de directie aan. Een eigen bedrijf hebben wortelde zich in mijn hoofd. Die optie was er niet bij Kamsteeg. De wens escaleerde. Wij werden het oneens en ja, ik werd ziek. Nu echt. De bof van mijn dochter.

De wens escaleerde. Wij werden het oneens en ja, ik werd ziek

Gevaarlijk als je 34 bent. Na een week op intensive care werd ik wakker en wist het nog zekerder. Eigen baas. Eigen bedrijf. Geen geld, wel een hypotheek. En een lieve vrouw die me er doorheen trok. Klusjes als nachtportier in een psychiatrische inrichting (wij noemden dat toen nog gewoon ‘gekkenhuis’) en overdag consultant bij een aantal autobedrijven. Via relaties bij de ABN AMRO Bank in contact met een zieltogende Toyota-dealer in Beverwijk. Alles ingezet. Huis, hypotheek en rekening courant. Het lukte. Mijn vrouw en ik in tranen aan de telefoon toen het rond was. 21 jaar dealer geweest. Fantastische tijd gehad en op tijd verkocht.

Blijf thuis

Nu heb ik al jaren een softwarebedrijf voor de lucht­vaartindustrie. Nooit meer ziek geweest. Ik hoor iedereen, inclusief de minister-president roepen: “Bij klachten: blijf thuis”. Ik begrijp het niet. Ooit buffelde je door. Snotteren, pijn in je poot, rugpijn? Doorwerken! Maar nu? Snotteren? Blijf thuis!

Hoe kan een economie zo draaien? Of je je nou wil laten vaccineren of niet, laten we niet voorbij gaan aan het feit dat we als mensen, als we in goede gezondheid verkeren, een fantastisch eigen immuunsysteem hebben. Daar moet je geen slot op willen zetten.

Geplaatst in rubriek:
Hans Adriani
Hans Adriani

Adriani is Toyota-dealer buiten bedrijf en zit tegenwoordig in de IT. Deze langstzittende columnist van Automotive geeft elk nummer van Automotive Management zijn bijzondere kijk op de branche.

Reacties

  • B.M. Hijkoop

    Mooi verhaal uit de 70’er jaren, maar ja, we leven nu al in bijna 2022