DCDW Podcast 264: Jouk Schut van SmileyCar

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

Mijn naam is Jouk Schut. Ik ben 33 jaar oud en kom uit Rozendaal. Ik woon daar met mijn vrouw en heb twee prachtige zonen. Van kinds af aan ben ik al helemaal gek op auto’s, dat is écht mijn grote passie. Uiteindelijk ben ik dus ook in de automotive terecht gekomen waar ik heel veel heb geleerd. Toen wist ik ook wel zeker dat dit de branche was, waar ik altijd werkzaam in zou willen zijn. Maar naast dat gegeven, had ik altijd de droom om te ondernemen. De afstand tussen dromen en realiteit, is de actie. Dus ik dacht, als ik voor mezelf zou beginnen, is dit het moment. Uiteraard wilde ik wat in de automotive gaan doen en er echt een stempel op drukken. 

Starten met SmileyCar

Ik had sowieso al veel ervaring met en kennis van de portalen. Daar maakte ik een soort hobby van waardoor SmileyCar in mijn hoofd is ontstaan. Ik vind het altijd leuk om tegen mensen te zeggen dat ik een auto van 30.000 heb maar dat die eigenlijk 80.000 nieuw was. Dit gegeven, een glimlach door afschrijving, was eigenlijk het begin van SmileyCar. Je moet natuurlijk onderscheidend zijn. Daar kwam de naam dan ook vandaan. Toen ik vervolgens naar verschillende bedrijven ging, vroegen ze mij of ik het feelgood gevoel kon terugbrengen. Dat ambieerde ik natuurlijk dus ging ik in gesprek met verschillende autobedrijven en keek ik overal hoe het beter kon. Zo vond ik de kwaliteit van de foto’s per auto portaal verschillen. Ik wilde daarom niet per sé groot starten maar juist kwalitatief sterk. Maar dan wel met de juiste laadtijd. 

Gebruiksvriendelijkheid

SmileyCar onderscheidt zich van andere portalen door de kwaliteit van de foto’s, ongelimiteerd adverteren van nieuwe auto’s voor dezelfde prijs, gebruiksvriendelijkheid, een favorieten optie en nog veel meer.

Luister hier de volledige podcast: https://www.dcdw.nl/podcast/jouk-schut-van-smileycar/

DCDW Podcast 264: Jouk Schut van SmileyCar | Automotive Online

DCDW Podcast 264: Jouk Schut van SmileyCar

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

Mijn naam is Jouk Schut. Ik ben 33 jaar oud en kom uit Rozendaal. Ik woon daar met mijn vrouw en heb twee prachtige zonen. Van kinds af aan ben ik al helemaal gek op auto’s, dat is écht mijn grote passie. Uiteindelijk ben ik dus ook in de automotive terecht gekomen waar ik heel veel heb geleerd. Toen wist ik ook wel zeker dat dit de branche was, waar ik altijd werkzaam in zou willen zijn. Maar naast dat gegeven, had ik altijd de droom om te ondernemen. De afstand tussen dromen en realiteit, is de actie. Dus ik dacht, als ik voor mezelf zou beginnen, is dit het moment. Uiteraard wilde ik wat in de automotive gaan doen en er echt een stempel op drukken. 

Starten met SmileyCar

Ik had sowieso al veel ervaring met en kennis van de portalen. Daar maakte ik een soort hobby van waardoor SmileyCar in mijn hoofd is ontstaan. Ik vind het altijd leuk om tegen mensen te zeggen dat ik een auto van 30.000 heb maar dat die eigenlijk 80.000 nieuw was. Dit gegeven, een glimlach door afschrijving, was eigenlijk het begin van SmileyCar. Je moet natuurlijk onderscheidend zijn. Daar kwam de naam dan ook vandaan. Toen ik vervolgens naar verschillende bedrijven ging, vroegen ze mij of ik het feelgood gevoel kon terugbrengen. Dat ambieerde ik natuurlijk dus ging ik in gesprek met verschillende autobedrijven en keek ik overal hoe het beter kon. Zo vond ik de kwaliteit van de foto’s per auto portaal verschillen. Ik wilde daarom niet per sé groot starten maar juist kwalitatief sterk. Maar dan wel met de juiste laadtijd. 

Gebruiksvriendelijkheid

SmileyCar onderscheidt zich van andere portalen door de kwaliteit van de foto’s, ongelimiteerd adverteren van nieuwe auto’s voor dezelfde prijs, gebruiksvriendelijkheid, een favorieten optie en nog veel meer.

Luister hier de volledige podcast: https://www.dcdw.nl/podcast/jouk-schut-van-smileycar/