Een op de drie Alphabet-leaserijders kiest voor elektrisch

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Foto: Alphabet

Rijden in een elektrische auto is een mannending: ruim 75% van de leaserijders die een elektrische auto bestellen, is man. Van alle leaserijders met een elektrische auto woont het overgrote gedeelte in de Randstad, waarvan in Amsterdam met stip op 1. 

Vooral premium rijders gaan elektrisch

Precies de helft van leaserijders die voor elektrisch hebben gekozen, reed voorheen in een dieselauto. En 7% is al aan zijn tweede elektrische leaseauto toe. De elektrische leaseauto is vooral populair onder premiumrijders. 

Tesla blijft met afstand populairst

De verkoop van elektrische auto’s zit net als het leasen sterk in de lift. In juli is volgens cijfers van het RDC de verkoop verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. De Tesla Model 3 wordt veruit het meest verkocht. In de leasemarkt is het niet anders, zo blijkt. Klanten kunnen zelf bij Alphabet online een calculatie maken voor een nieuw leasecontract. In juli ging 34% aan het rekenen met de kosten van een elektrische auto. Van die groep calculeerden verreweg de meeste leaserijders een Tesla, gevolgd door de Volkswagen e-Golf, de Hyundai Kona Electric, de Kia e-Niro en de BMW i3. Het calculatiegedrag is terug te zien in de nieuwe contracten bij Alphabet: daar betreft inmiddels een op de drie contracten een elektrische auto. 

Verder met Eneco

alphabet 1Voor elektrisch rijden heb je laadpalen nodig. Daarvoor werkt Alphabet samen met Eneco. Het partnership is onlangs verlengd. Klanten zijn daarmee verzekerd van een laadpaal aan huis, verzorgd door Eneco eMobility.

Eneco eMobility en Alphabet werken gezamenlijk aan diensten om de EV-markt te faciliteren en te stimuleren. Het partnership bestaat al sinds 2012 en staat voor de meest slimme en transparante oplossingen voor het laden thuis, onderweg en op kantoor. Voor Alphabet is het belangrijk dat dit op een duurzame, innovatieve en kostenefficiënte manier gebeurt, waarbij de klantervaring centraal staat. Met Eneco is de leaserijder bovendien verzekerd van 100% duurzame stroom (Hollandse windenergie).

Kijk voor meer informatie op https://alphabet.com

Een op de drie Alphabet-leaserijders kiest voor elektrisch | Automotive Online

Een op de drie Alphabet-leaserijders kiest voor elektrisch

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Foto: Alphabet

Rijden in een elektrische auto is een mannending: ruim 75% van de leaserijders die een elektrische auto bestellen, is man. Van alle leaserijders met een elektrische auto woont het overgrote gedeelte in de Randstad, waarvan in Amsterdam met stip op 1. 

Vooral premium rijders gaan elektrisch

Precies de helft van leaserijders die voor elektrisch hebben gekozen, reed voorheen in een dieselauto. En 7% is al aan zijn tweede elektrische leaseauto toe. De elektrische leaseauto is vooral populair onder premiumrijders. 

Tesla blijft met afstand populairst

De verkoop van elektrische auto’s zit net als het leasen sterk in de lift. In juli is volgens cijfers van het RDC de verkoop verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. De Tesla Model 3 wordt veruit het meest verkocht. In de leasemarkt is het niet anders, zo blijkt. Klanten kunnen zelf bij Alphabet online een calculatie maken voor een nieuw leasecontract. In juli ging 34% aan het rekenen met de kosten van een elektrische auto. Van die groep calculeerden verreweg de meeste leaserijders een Tesla, gevolgd door de Volkswagen e-Golf, de Hyundai Kona Electric, de Kia e-Niro en de BMW i3. Het calculatiegedrag is terug te zien in de nieuwe contracten bij Alphabet: daar betreft inmiddels een op de drie contracten een elektrische auto. 

Verder met Eneco

alphabet 1Voor elektrisch rijden heb je laadpalen nodig. Daarvoor werkt Alphabet samen met Eneco. Het partnership is onlangs verlengd. Klanten zijn daarmee verzekerd van een laadpaal aan huis, verzorgd door Eneco eMobility.

Eneco eMobility en Alphabet werken gezamenlijk aan diensten om de EV-markt te faciliteren en te stimuleren. Het partnership bestaat al sinds 2012 en staat voor de meest slimme en transparante oplossingen voor het laden thuis, onderweg en op kantoor. Voor Alphabet is het belangrijk dat dit op een duurzame, innovatieve en kostenefficiënte manier gebeurt, waarbij de klantervaring centraal staat. Met Eneco is de leaserijder bovendien verzekerd van 100% duurzame stroom (Hollandse windenergie).

Kijk voor meer informatie op https://alphabet.com