Actueel | Brandstofsysteem achilleshiel nieuwe auto’s

Redactie Redactie

Bij nieuwe auto’s werden in het afgelopen jaar de meeste kosten geclaimd voor storingen aan het brandstofsysteem (20,2 procent). Een jaar eerder was dat nog de motor. Bij gebruikte auto’s staat de motor, net als in 2015, nog wel op de eerste plaats. Dat blijkt uit de statistieken van verzekeraar Cargarantie. De garantieverzekeraar verzekert in Europa meer dan 2,1 miljoen gebruikte en nieuwe auto’s. Ondanks de verschuiving van motor naar brandstofsysteem als grootste kostenpost bij nieuwe auto’s blijft het gemiddelde schadebedrag van 502 euro gelijk aan het jaar daarvoor.

Bij gebruikte auto’s steeg de schadelast aan de motor van 21,7 naar 22,9 procent. Kosten veroorzaakt door falende brandstofsystemen staan bij gebruikte auto’s op de tweede plaats. Onder het brandstofsysteem verstaat Cargarantie naast zaken als injectoren en brandstofpompen ook de turbo. De kosten wegens
versnellingsbakstoringen stegen in 2016 van de vierde naar de derde plaats en wisselden daarmee van plek met elektronicaproblemen.

Kapotte motoren van nieuw verkochte auto’s zorgden vorig jaar voor 15,8 procent van het uitgekeerde schadebedrag bij Cargarantie. Versnellingsbakken staan met 13,7 procent net als bij de gebruikte auto’s op plek nummer drie en 11,4 procent van de kosten komt op het conto van de elektrische installatie.

Voor zowel nieuwe als tweedehands auto’s geldt dat het brandstofsysteem het meest geclaimde onderdeel van een auto is. Bij gebruikte auto’s heeft 19,6 procent van de schadeclaims betrekking op het brandstofsysteem, een stijging van 0,3 procentpunt ten opzichte van 2015. Bij nieuwe auto’s in de verzekeringsportefeuille van Cargarantie was dat in 21,6 procent van de gevallen tegenover 15 procent in 2015. De motor staat bij nieuw op de vijfde plaats en bij gebruikt op de derde plek van meest geclaimde schades. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Actueel | Brandstofsysteem achilleshiel nieuwe auto’s | Automotive Online

Actueel | Brandstofsysteem achilleshiel nieuwe auto’s

Redactie Redactie

Bij nieuwe auto’s werden in het afgelopen jaar de meeste kosten geclaimd voor storingen aan het brandstofsysteem (20,2 procent). Een jaar eerder was dat nog de motor. Bij gebruikte auto’s staat de motor, net als in 2015, nog wel op de eerste plaats. Dat blijkt uit de statistieken van verzekeraar Cargarantie. De garantieverzekeraar verzekert in Europa meer dan 2,1 miljoen gebruikte en nieuwe auto’s. Ondanks de verschuiving van motor naar brandstofsysteem als grootste kostenpost bij nieuwe auto’s blijft het gemiddelde schadebedrag van 502 euro gelijk aan het jaar daarvoor.

Bij gebruikte auto’s steeg de schadelast aan de motor van 21,7 naar 22,9 procent. Kosten veroorzaakt door falende brandstofsystemen staan bij gebruikte auto’s op de tweede plaats. Onder het brandstofsysteem verstaat Cargarantie naast zaken als injectoren en brandstofpompen ook de turbo. De kosten wegens
versnellingsbakstoringen stegen in 2016 van de vierde naar de derde plaats en wisselden daarmee van plek met elektronicaproblemen.

Kapotte motoren van nieuw verkochte auto’s zorgden vorig jaar voor 15,8 procent van het uitgekeerde schadebedrag bij Cargarantie. Versnellingsbakken staan met 13,7 procent net als bij de gebruikte auto’s op plek nummer drie en 11,4 procent van de kosten komt op het conto van de elektrische installatie.

Voor zowel nieuwe als tweedehands auto’s geldt dat het brandstofsysteem het meest geclaimde onderdeel van een auto is. Bij gebruikte auto’s heeft 19,6 procent van de schadeclaims betrekking op het brandstofsysteem, een stijging van 0,3 procentpunt ten opzichte van 2015. Bij nieuwe auto’s in de verzekeringsportefeuille van Cargarantie was dat in 21,6 procent van de gevallen tegenover 15 procent in 2015. De motor staat bij nieuw op de vijfde plaats en bij gebruikt op de derde plek van meest geclaimde schades. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.