Mobiel via mobiel

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Sebastiaan Dekker

Dat alles hapklaar op een klein scherm moet kunnen worden opgediend voordat het wordt gegeten, heeft iets beangstigends, maar daagt ook uit. Je kunt de mooiste producten en diensten optuigen, als ze niet in een appje te vangen zijn, gaan ze het niet redden. Bij boodschappen­service Picnic kunt je alleen nog via de app bestellen. Het bedrijf heeft als grote ­concurrentievoordeel ten opzichte van ­traditionele partijen dat de logistieke route korter is (de supermarkt als tussenstop wordt overgeslagen).

Als ook de (auto)mobiliteit via de telefoon wordt geregeld, welke rol vervult dan de automotive retailer? Die van overbodige schakel in de keten, of die van centrum van mobiliteit? Dankzij leveranciers als leasemaatschappijen en in toenemende mate verzekeraars is het optuigen en aanbieden van een ­mobiliteitsconcept steeds eenvoudiger. 
Je moet er alleen wel voor zorgen dat het dan jouw naam is die op het juiste moment op die mobiele telefoon voorbij komt.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Mobiel via mobiel | Automotive Online

Mobiel via mobiel

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Sebastiaan Dekker

Dat alles hapklaar op een klein scherm moet kunnen worden opgediend voordat het wordt gegeten, heeft iets beangstigends, maar daagt ook uit. Je kunt de mooiste producten en diensten optuigen, als ze niet in een appje te vangen zijn, gaan ze het niet redden. Bij boodschappen­service Picnic kunt je alleen nog via de app bestellen. Het bedrijf heeft als grote ­concurrentievoordeel ten opzichte van ­traditionele partijen dat de logistieke route korter is (de supermarkt als tussenstop wordt overgeslagen).

Als ook de (auto)mobiliteit via de telefoon wordt geregeld, welke rol vervult dan de automotive retailer? Die van overbodige schakel in de keten, of die van centrum van mobiliteit? Dankzij leveranciers als leasemaatschappijen en in toenemende mate verzekeraars is het optuigen en aanbieden van een ­mobiliteitsconcept steeds eenvoudiger. 
Je moet er alleen wel voor zorgen dat het dan jouw naam is die op het juiste moment op die mobiele telefoon voorbij komt.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.