Actueel: Friesland fietst weg met winst

Redactie Redactie
• Laatste update:

De genomineerden voor de award waren dit jaar de Mewa Bio-Circle (voor de reiniging van onderdelen), de Groene Autowasbon (een wasbon voor groene wasinstallaties), Förch Nederland (een concept waarbij het aantal in de werkplaats gebruikte producten met een derde wordt teruggebracht), Service Book Nederland (een onderhoudsapp) en de Leasefiets van Friesland Lease. Deze leasefiets wordt in eerste instantie beschikbaar gesteld via werkgevers – als een fiets van de zaak – maar is inmiddels door een overeenkomst met de Bovag ook door Bovag-leden aan klanten aan te bieden.

Dat niet een reparatieconcept maar een fiets de prijs in de wacht sleepte, is tekenend voor de ontwikkeling die de Stichting Duurzaam Repareren doormaakt: van een certificaat voor – zoals de naam al zegt – duurzame reparatie naar een certificaat voor duurzaam ondernemen. Vorig jaar werden er nog twee awards uitgereikt, een voor kleinere en een voor grotere bedrijven. De winst ging toen naar Perfect Green en iClean Carwash. Nu een fiets met bde eer gaat strijken is de link met de werkplaats verdwenen, maar het groene automotive karakter blijft overeind. Inmiddels zoeken de meeste autobedrijven ook naar meer diensten die ze kunnen aanbieden, naast onderhoud, verkoop en reparatie. En dat ziet Jan Baljeu, directeur van Friesland Lease, terug in de aanvragen voor het concept. “Wij werden drie jaar geleden nog uitgelachen om dit idee, maar nu wint het aan interesse. Niet alleen bij fietsbedrijven, ook bij autobedrijven die mobiliteit willen bieden. En zakelijk bij werkgevers. We zijn hier echt heel blij mee. We zijn een kleine leasemaatschappij en proberen vernieuwend te zijn waar dat kan.”

De inzenders presenteerden hun innovatie tijdens de jaarlijkse Duurzaam Repareren Zomer BBQ in Beachclub Suiderstrand in Kijkduin. Het aanwezige publiek koos uit de nominaties de winnaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Actueel: Friesland fietst weg met winst | Automotive Online

Actueel: Friesland fietst weg met winst

Redactie Redactie
• Laatste update:

De genomineerden voor de award waren dit jaar de Mewa Bio-Circle (voor de reiniging van onderdelen), de Groene Autowasbon (een wasbon voor groene wasinstallaties), Förch Nederland (een concept waarbij het aantal in de werkplaats gebruikte producten met een derde wordt teruggebracht), Service Book Nederland (een onderhoudsapp) en de Leasefiets van Friesland Lease. Deze leasefiets wordt in eerste instantie beschikbaar gesteld via werkgevers – als een fiets van de zaak – maar is inmiddels door een overeenkomst met de Bovag ook door Bovag-leden aan klanten aan te bieden.

Dat niet een reparatieconcept maar een fiets de prijs in de wacht sleepte, is tekenend voor de ontwikkeling die de Stichting Duurzaam Repareren doormaakt: van een certificaat voor – zoals de naam al zegt – duurzame reparatie naar een certificaat voor duurzaam ondernemen. Vorig jaar werden er nog twee awards uitgereikt, een voor kleinere en een voor grotere bedrijven. De winst ging toen naar Perfect Green en iClean Carwash. Nu een fiets met bde eer gaat strijken is de link met de werkplaats verdwenen, maar het groene automotive karakter blijft overeind. Inmiddels zoeken de meeste autobedrijven ook naar meer diensten die ze kunnen aanbieden, naast onderhoud, verkoop en reparatie. En dat ziet Jan Baljeu, directeur van Friesland Lease, terug in de aanvragen voor het concept. “Wij werden drie jaar geleden nog uitgelachen om dit idee, maar nu wint het aan interesse. Niet alleen bij fietsbedrijven, ook bij autobedrijven die mobiliteit willen bieden. En zakelijk bij werkgevers. We zijn hier echt heel blij mee. We zijn een kleine leasemaatschappij en proberen vernieuwend te zijn waar dat kan.”

De inzenders presenteerden hun innovatie tijdens de jaarlijkse Duurzaam Repareren Zomer BBQ in Beachclub Suiderstrand in Kijkduin. Het aanwezige publiek koos uit de nominaties de winnaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.