Toyota wordt Europees

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We kijken er naar uit samen te werken met andere leden om gezamenlijk problemen aan te pakken.”

Pieter van der Velden, directeur van de Nederlandse Toyota-importeur Louwman & Parqui, is enthousiast. “Het is een duidelijk gebaar van ‘welkom bij de club’ dat past bij de huidige rol van Toyota in Europa.” Wordt Toyota nu een Europees merk? Immer zijn er eigenlijk geen verschillen meer met bijvoorbeeld Ford Europa.“We zijn in ieder geval geen Japanse fabrikant meer, Toyota is een wereldmerk”, vindt Van der Velden. “We voelen ons hier een Europese speler. Als onze belangrijke volumemodellen, Auris, Yaris, Aygo, worden ook in Europa gefabriceerd en zijn gericht op de Europese consument.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.