ANWB vervolgt dealer-onderzoek

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vorig jaar ontstond over het onderzoek veel ophef, omdat gewraakte bedrijven niet de mogelijkheid tot wederhoor hadden gekregen. Daarop moest de ANWB rectificeren. Ditmaal houdt de NDA een vinger aan de pols, zegt Martin Huisman van de NDA. “We waren de vorige keer niet te spreken over de manier waarop de ANWB haar onderzoek had uitgevoerd. Daarom hebben we diverse gesprekken gevoerd met de ANWB. Er is nu sowieso sprake is van hoor en wederhoor.”

Bovendien is toegezegd dat als een dealer er na één onderzoek met één auto heel slecht vanaf komt, er een herkansing volgt, aldus Huisman. De NDA heeft inmiddels aan leden gevraagd of ze het idee hebben al bezocht te zijn door de mystery guest. “Het onderzoek duurt tot aan de zomer, dus zo halverwege waren wij wel nieuwsgierig of leden het idee hebben dat ze bezocht zijn en wat hun ervaringen zijn. We willen er deze keer bovenop zitten om te kijken of het onderzoek juist wordt uitgevoerd. Ik verwacht dat de uitslag van het onderzoek in november of december verschijnt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.