VROM: gezondheidsbalans retrofit-roetfilter positief

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) deelt de mening van TNO. “Roetfilters zijn naar verwachting per saldo positief voor de gezondheid.”

“Ik zie daarom geen reden draconische maatregelen te nemen zoals het stopzetten van de subsidieregeling voor retrofit-roetfilters”, aldus minister Cramer. Wel zullen TNO en het RIVM aanvullend onderzoek doen, waarbij er gemeten zal worden welke deeltjes er precies uit het filter komen en wat de invloed hiervan is op de volksgezondheid. Dit onderzoek zal 1 september zijn afgerond.

“Mocht op wetenschappelijk gefundeerde wijze, in plaats van op vermoedens, onverhoopt toch blijken dat deze filters per saldo een negatief effect zouden hebben, dan zal VROM haar beleid uiteraard aanpassen”, aldus het ministerie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

VROM: gezondheidsbalans retrofit-roetfilter positief | Automotive Online

VROM: gezondheidsbalans retrofit-roetfilter positief

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) deelt de mening van TNO. “Roetfilters zijn naar verwachting per saldo positief voor de gezondheid.”

“Ik zie daarom geen reden draconische maatregelen te nemen zoals het stopzetten van de subsidieregeling voor retrofit-roetfilters”, aldus minister Cramer. Wel zullen TNO en het RIVM aanvullend onderzoek doen, waarbij er gemeten zal worden welke deeltjes er precies uit het filter komen en wat de invloed hiervan is op de volksgezondheid. Dit onderzoek zal 1 september zijn afgerond.

“Mocht op wetenschappelijk gefundeerde wijze, in plaats van op vermoedens, onverhoopt toch blijken dat deze filters per saldo een negatief effect zouden hebben, dan zal VROM haar beleid uiteraard aanpassen”, aldus het ministerie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.