Mijnhandelaar.nl schakelt de occasionhandel uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Een dealer die een auto inruilt die hij zelf niet wil verkopen, is vaak afhankelijk van een paar handelaren waar hij contacten mee heeft”, aldus Michel van Roon, directeur van CRM. “Je kunt die auto ook aanbieden op een internetveiling, maar dat kost in verhouding tot de marge op een occasion erg veel geld.”

Op de website Mijnhandelaar.nl kunnen autobedrijven gratis occasions aanbieden aan andere autobedrijven. “Goede gebruikte auto’s zijn de laatste jaren lastig te vinden”, zegt Van Roon. “Het is daarom te gek dat als je zulke occasions aanbiedt, je moet betalen. Wij zetten dat traditionele businessmodel op zijn kop, bij ons is het de koper die de advertentiekosten betaalt.”
Mijnhandelaar.nl rekent aan autobedrijven € 1 per bieding. De aanbieder hoeft bovendien niet de hele dag online te zijn. “Hij kan zijn auto invoeren, en wordt bij elk nieuw bod op de hoogte gebracht. Dat kan per e-mail, maar ook per sms. De volgende dag om half acht ’s morgens wordt de stand opgemaakt. Dan blijkt wat de marktwaarde van de auto is, en wie het hoogste bod heeft uitgebracht.” Alle bieders krijgen dan nog tot 11.00 uur om hun eventuele bod te verhogen. Vervolgens worden door Mijnhandelaar.nl koper en verkoper automatisch bij elkaar gebracht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Mijnhandelaar.nl schakelt de occasionhandel uit | Automotive Online

Mijnhandelaar.nl schakelt de occasionhandel uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Een dealer die een auto inruilt die hij zelf niet wil verkopen, is vaak afhankelijk van een paar handelaren waar hij contacten mee heeft”, aldus Michel van Roon, directeur van CRM. “Je kunt die auto ook aanbieden op een internetveiling, maar dat kost in verhouding tot de marge op een occasion erg veel geld.”

Op de website Mijnhandelaar.nl kunnen autobedrijven gratis occasions aanbieden aan andere autobedrijven. “Goede gebruikte auto’s zijn de laatste jaren lastig te vinden”, zegt Van Roon. “Het is daarom te gek dat als je zulke occasions aanbiedt, je moet betalen. Wij zetten dat traditionele businessmodel op zijn kop, bij ons is het de koper die de advertentiekosten betaalt.”
Mijnhandelaar.nl rekent aan autobedrijven € 1 per bieding. De aanbieder hoeft bovendien niet de hele dag online te zijn. “Hij kan zijn auto invoeren, en wordt bij elk nieuw bod op de hoogte gebracht. Dat kan per e-mail, maar ook per sms. De volgende dag om half acht ’s morgens wordt de stand opgemaakt. Dan blijkt wat de marktwaarde van de auto is, en wie het hoogste bod heeft uitgebracht.” Alle bieders krijgen dan nog tot 11.00 uur om hun eventuele bod te verhogen. Vervolgens worden door Mijnhandelaar.nl koper en verkoper automatisch bij elkaar gebracht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.