Van Klinken (Care) pleit voor keurmerk schade

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Centrum voor Verzekeringsstatistieken heeft becijferd dat de premies voor autoverzekeringen in 2006 met gemiddeld 14% daalden, aldus Van Klinken, terwijl de verzekeraars wel een rendementstijging verwachten. Dit is volgens hem alleen mogelijk doordat de sturing van schades steeds sterker wordt, waarbij ‘prijs’ de belangrijkste keuzefactor is. En dat terwijl er een gebrekkige controle is op de kwaliteit van het geleverde werk. Dus pleit van Klinken voor een objectief keurmerk. “Beste opdrachtgever, kijk eens wat vaker achter de schermen. Zowel van de auto’s die gerepareerd worden alsook bij de bedrijven. Stel inhoudelijke eisen aan de schadeherstellers, laten deze eisen effectief bewaken en zorg ervoor dat we snel het kaf van het koren scheiden. Prijssanering en strikte technische eisen moeten hand in hand gaan.”

Van Klinken merkte ook op dat dit hier een mooie uitdaging ligt voor de Focwa.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Van Klinken (Care) pleit voor keurmerk schade | Automotive Online

Van Klinken (Care) pleit voor keurmerk schade

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Centrum voor Verzekeringsstatistieken heeft becijferd dat de premies voor autoverzekeringen in 2006 met gemiddeld 14% daalden, aldus Van Klinken, terwijl de verzekeraars wel een rendementstijging verwachten. Dit is volgens hem alleen mogelijk doordat de sturing van schades steeds sterker wordt, waarbij ‘prijs’ de belangrijkste keuzefactor is. En dat terwijl er een gebrekkige controle is op de kwaliteit van het geleverde werk. Dus pleit van Klinken voor een objectief keurmerk. “Beste opdrachtgever, kijk eens wat vaker achter de schermen. Zowel van de auto’s die gerepareerd worden alsook bij de bedrijven. Stel inhoudelijke eisen aan de schadeherstellers, laten deze eisen effectief bewaken en zorg ervoor dat we snel het kaf van het koren scheiden. Prijssanering en strikte technische eisen moeten hand in hand gaan.”

Van Klinken merkte ook op dat dit hier een mooie uitdaging ligt voor de Focwa.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.