VNA slaat terug over schadeverleden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Want, zeiden de leasemaatschappijen, dan krijg je dat een ex-leaseauto straks met zijn schadeverleden bij het Bovag-autobedrijf aan de man gebracht moet worden, terwijl particuliere auto’s met een ‘grijs’ schadeverleden nul-komma-nul in hun schadehistorie hebben staan.

De Telegraaf pikte de kwestie pas twee zaterdagen geleden op, en schreef een stuk waarin de leasewereld (samen met de Focwa) in de beklaagdenbank werd gezet. Afgelopen zaterdag, precies een week later, reageerde brancheorganisatie VNA. Met een paginagrote advertentie in diezelfde Telegraaf waarin zij vertelt dat een ex-leaseauto een goede koop is.

Fijntjes brengt de VNA onder de aandacht dat je een ex-lease-auto écht van de eerste eigenaar koopt, en dat deze de koper het complete onderhouds- én schadeverleden kan laten zien. De advertentie geeft ook een lijst van 36 leasemaatschappijen die direct aan de particulier verkopen. Bedrijven waar je géén kat in de zak koopt, aldus de advertentie.

Volgens directeur Renate Hemerik wil de VNA met deze advertentie afrekenen met het idee dat leasemaatschappijen geen inzicht in het autoverleden willen geven. “De enige plek waar je complete transparantie kan krijgen als je een occasion koopt, is bij een autoleasemaatschappij.”

Zie http://www.vna-lease.nl/koopeenexleaseauto/

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

VNA slaat terug over schadeverleden | Automotive Online

VNA slaat terug over schadeverleden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Want, zeiden de leasemaatschappijen, dan krijg je dat een ex-leaseauto straks met zijn schadeverleden bij het Bovag-autobedrijf aan de man gebracht moet worden, terwijl particuliere auto’s met een ‘grijs’ schadeverleden nul-komma-nul in hun schadehistorie hebben staan.

De Telegraaf pikte de kwestie pas twee zaterdagen geleden op, en schreef een stuk waarin de leasewereld (samen met de Focwa) in de beklaagdenbank werd gezet. Afgelopen zaterdag, precies een week later, reageerde brancheorganisatie VNA. Met een paginagrote advertentie in diezelfde Telegraaf waarin zij vertelt dat een ex-leaseauto een goede koop is.

Fijntjes brengt de VNA onder de aandacht dat je een ex-lease-auto écht van de eerste eigenaar koopt, en dat deze de koper het complete onderhouds- én schadeverleden kan laten zien. De advertentie geeft ook een lijst van 36 leasemaatschappijen die direct aan de particulier verkopen. Bedrijven waar je géén kat in de zak koopt, aldus de advertentie.

Volgens directeur Renate Hemerik wil de VNA met deze advertentie afrekenen met het idee dat leasemaatschappijen geen inzicht in het autoverleden willen geven. “De enige plek waar je complete transparantie kan krijgen als je een occasion koopt, is bij een autoleasemaatschappij.”

Zie http://www.vna-lease.nl/koopeenexleaseauto/

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.