Volkswagen topt en tobt

Redactie Redactie
• Laatste update:

De resultaten van LeasePlan zijn in 2005 voor het eerst meegenomen in de cijfers van VW. De exacte winstbijdrage van de Almeerse leasemaatschappij aan de winst is niet bekend: het bedrijf maakt zijn cijfers nog niet bekend en spreekt vooralsnog slechts van ‘een goed jaar’, schrijft het FD.

De omzet van Volkswagen steeg in 2005 met 7,1%, het aantal uitgeleverde voertuigen nam toe met 3,2% naar 5,24 miljoen. Volgens bestuursvoorzitter Pischetsrieder zijn de resultaten nog ‘onvoldoende’. Hij zet daarom de eerder aangekondigde saneringsplannen door. Daarbij staan 20.000 banen op de tocht. Het is echter de vraag of hij de kans krijgt deze plannen te verwezenlijken: de steun voor de oud BMW-chef bij Volkswagen lijkt verdwenen. Begin mei velt de raad van bestuur een oordeel over de toekomst van Pischetsrieder binnen Volkswagen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.