Import Nissan naar Parijs

Redactie Redactie
• Laatste update:

Om welke functies het gaat en hoeveel banen er op de tocht staan, kan Nissan-woordvoerder Bart van Thienen nog niet zeggen. “Het project loopt nu, maar is nog niet definitief. In de eerste helft van dit jaar zullen er wel knopen worden doorgehakt. In bijvoorbeeld Centraal-Europa en Scandinavië wordt al met rbu’s gewerkt.” Nederland en Frankrijk zullen in West-Europa één van de drie rbu’s gaan vormen.

Met name backoffice activiteiten zullen waarschijnlijk worden samengevoegd. De nieuwe indeling betekent dat Nissan in Nederland de synergie met Renault moet loslaten, vertelt Van Thienen. “Renault en Nissan zullen weer een afzonderlijke juridische entiteiten worden.”
De indeling in rbu’s heeft volgens Van Thienen geen gevolgen voor het dealernetwerk en de alliantie met Renault.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.