FLDON

Redactie Redactie
• Laatste update:

Alfa weg, dus heet de dealervereniging nu FLDON. En voor de dealers die Alfa Romeo vertegenwoordigen is er een nieuwe dealervereniging opgezet die – u raadt het al – ARDON heet. Gelukkig blijft één ding hetzelfde: de voorzitter. Dat is in beide gevallen Cas Gorris.

Volgens Gorris wilden de dealers oorspronkelijk liefst één dealervereniging handhaven. “Want op dit moment is er bij 75% van de Alfa-contractanten sprake van een overlap met de andere twee merken. Waarbij ik wel moet opmerken dat de overige contractanten, die Alfa exclusief vertegenwoordigen, het leeuwendeel van de verkoop voor hun rekening nemen”, legt hij uit. “Maar de realiteit is dat we te maken hebben met twee importeurs, dus hebben we toch besloten de dealervereniging op te splitsen.”

FLDON heeft 228 leden met een service & parts contract (voor Fiat, Lancia en Fiat bestelauto’s), ARDON heeft 50 leden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.