Rentalmarkt pakt op

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook de afname van lease-auto’s plust dit jaar met 12%, terwijl de inzet van leasebusjes juist weer met 3% terugviel.

De afzet van bestelwagens vertoont sinds eind juni (toen het nieuwe bpm-regime van kracht werd) over de gehele linie een scherpe terugval. Niet alleen kwam de particuliere verkoop nagenoeg tot stilstand, ook de zakelijke registraties staan dit jaar al 2% in de min. Aangenomen mag worden dat veel van de in juni gekentekende bestelwagens alsnog bij zakelijk afnemers terecht zijn gekomen, waardoor de aanwas van nieuwe registraties vanaf juli stagneert. De zakelijke personenautomarkt blijft daarentegen goed op koers (+ 7%), maar dat leidt niet tot een toename van de totaalmarkt; particulieren kochten dit jaar 11% minder auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.