September: stijgende trend zet door

Redactie Redactie
• Laatste update:

Overigens werden hiervan – veelal om bonusredenen – nog het opvallend hoge aantal van ruim 8.000 stuks op de allerlaatste dag van september genoteerd. Niettemin wordt hiermee het derde kwartaal afgesloten met een positief saldo van ruim 2.400 registraties, 2,2% boven het 2004-niveau. Over het gehele jaar gezien is er overigens nog steeds een achterstand, van zo’n 9.000 auto’s, een gat van 2,2%.

Volkswagen blijft het onveranderd goed doen: het behaalde in september een marktaandeel van 10,1%, waarmee de leidende positie werd versterkt. Peugeot volgt op bijna duizend auto’s afstand, Opel is op korte afstand derde. De volumemerken staan echter allemaal op marktaandeelverlies. Aan de andere kant boeken BMW en Audi plus de Koreanen stevige vooruitgang. De verkoop van nieuweling Jiangling (Landwind) is na de onfortuinlijke crashtest vrijwel tot stilstand gekomen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.