LeasePlan groeit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarbij moet wel worden aangemerkt dat in deze stijging het effect van de verkoop van LeasePlan Zuid-Afrika is meegenomen; na correctie blijft een winststijging van 7,2 miljoen (9 procent) over. Ook omzetmatig gaat het goed met het Almeerse bedrijf. Van januari tot en met juni groeide de leaseportefeuille met 351 miljoen euro naar 10,1 miljard.

LeasePlan zag ook de efficiency toenemen, iets wat mede te danken was aan beheersing van de personeelskosten; het aantal fte’s nam licht af tot 7.204. Ook voor de rest van het jaar heeft LeasePlan goede verwachtingen. Over heel 2004 wordt eveneens een verbetering van het operationeel resultaat verwacht.
Al met al goed nieuws voor de toekomstige eigenaren, Volkswagen (50 procent) en twee investeringsmaatschappijen uit het Midden-Oosten die, zoals eerder dit jaar aangekondigd werd, bezig zijn Europees marktleider LeasePlan Corporation over te nemen van de huidige eigenaar ABN Amro.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

LeasePlan groeit | Automotive Online

LeasePlan groeit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarbij moet wel worden aangemerkt dat in deze stijging het effect van de verkoop van LeasePlan Zuid-Afrika is meegenomen; na correctie blijft een winststijging van 7,2 miljoen (9 procent) over. Ook omzetmatig gaat het goed met het Almeerse bedrijf. Van januari tot en met juni groeide de leaseportefeuille met 351 miljoen euro naar 10,1 miljard.

LeasePlan zag ook de efficiency toenemen, iets wat mede te danken was aan beheersing van de personeelskosten; het aantal fte’s nam licht af tot 7.204. Ook voor de rest van het jaar heeft LeasePlan goede verwachtingen. Over heel 2004 wordt eveneens een verbetering van het operationeel resultaat verwacht.
Al met al goed nieuws voor de toekomstige eigenaren, Volkswagen (50 procent) en twee investeringsmaatschappijen uit het Midden-Oosten die, zoals eerder dit jaar aangekondigd werd, bezig zijn Europees marktleider LeasePlan Corporation over te nemen van de huidige eigenaar ABN Amro.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.