Zakelijke markt herstelt zich

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook het subsegment van nieuw geregistreerde lease-auto’s groeide, zij het iets bescheidener, namelijk met 1 procent. Particulieren daarentegen kochten in het tweede kwartaal zo weinig auto’s dat het eerste halfjaar op een min van 3,9% eindigde.

Door de nieuwste ontwikkelingen zijn beide hoofdsegmenten weer bijna even groot, met andere woorden: er worden pakweg evenveel zakelijke als particuliere auto’s verkocht in ons land. De merkenverhoudingen in beide segmenten wijken wel behoorlijk van elkaar af. De leiding in het b-to-b-segment is sinds begin dit jaar in handen van Volkswagen, waar de Golf de het prima doet. Peugeot en Opel – die vorig jaar nog volop meedongen naar de zakelijke hoofdprijs – haken dit jaar duidelijk af. Daar staat tegenover dat Opel is bij de particulier het meest begeerde merk is, gevolgd door Peugeot.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.