Wensink opent showpand

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Mercedes- en Smart-mobiliteitscentrum heeft een oppervlak van 10.000 m2, staat op een terrein van 25.000 m2, heeft een showroom van 3.000 m2 (minimaal zeventig auto’s) en heeft straks in zijn werkplaatsen veertig monteurs aan het werk.

Blikvangers tijdens de opening zijn de Mercedes-Benz SLR (Nederlandse primeur) en een Maybach, beide met een prijskaartje van boven de half miljoen. Tegenover dit soort megabedragen staat het onderhoudsoffensief dat Wensink is gestart: de groep zegt dat zij door haar schaalgrootte onderhoudscontracten kan aanbieden vanaf 1 cent per kilometer (voor personen- en bedrijfswagens). Het uurtarief voor de werkplaats is met vijftien procent verlaagd. “We hebben nu het laagste uurtarief van alle Nederlandse Mercedes-dealers”, aldus marketing manager Tako de Jong.

Wensink groeide sinds 1987 van een omzet van 29 miljoen euro naar een verwachte omzet dit jaar van 200 miljoen. Binnen Mercedes-Benz heeft de groep een marktaandeel van tien procent. De groei krijgt binnenkort een impuls door een participatie (eenderde van de aandelen) in collega-dealer Autoster (Mercedes in Arnhem, Nijmegen, Bergen, Doetinchem en Heijen): de omzet van de holding zal (als de Autoster-omzet volledig wordt meegerekend) doorgroeien naar 300 miljoen euro, het aantal werknemers naar 520.

Autoster blijft onder zijn eigen naam opereren, maar gaat wel gebruik maken van een aantal centrale diensten van Wensink. Bovendien wordt Ron Wensink ook algemeen directeur van Autoster.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.