Stern sluit helft Budget-vestigingen en koopt Opel-dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

De over te nemen Opel-bedrijven sluiten geografisch goed aan bij het Opel-netwerk van Stern in Alkmaar, Heerhugowaard en Amsterdam; ze zullen worden geïntegreerd in Merel Autobedrijven, de Opel-dealergroep van Stern in deze regio. Het autoschadebedrijf wordt het negende filiaal van Stern Autoschade en zal verder gaan onder de naam Stern Autoschade Zaanstreek. De huidige directeur J.D. Zwart blijft aan het bedrijf verbonden.

Budget
De eerder door Stern Groep aangekondigde overname van de autoverhuur-activiteiten van Budget Rent a Car Nederland is afgerond. Budget exploiteert samen met zijn logistieke zusterbedrijf Auto2Day op dit moment zo’n vijfduizend auto’s, een aantal dat zal worden teruggebracht tot 3.500. Bovendien zal ongeveer de helft van de veertig vestigingen worden gesloten. De activiteiten daarvan zullen deels worden ondergebracht bij auto(schade)bedrijven van Stern Groep.
Stern Groep zegt dat zijn verhuuractiviteiten volgend jaar al winst moeten gaan maken. In 2003 maakte Budget in Nederland een verlies van twaalf miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Stern sluit helft Budget-vestigingen en koopt Opel-dealers | Automotive Online

Stern sluit helft Budget-vestigingen en koopt Opel-dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

De over te nemen Opel-bedrijven sluiten geografisch goed aan bij het Opel-netwerk van Stern in Alkmaar, Heerhugowaard en Amsterdam; ze zullen worden geïntegreerd in Merel Autobedrijven, de Opel-dealergroep van Stern in deze regio. Het autoschadebedrijf wordt het negende filiaal van Stern Autoschade en zal verder gaan onder de naam Stern Autoschade Zaanstreek. De huidige directeur J.D. Zwart blijft aan het bedrijf verbonden.

Budget
De eerder door Stern Groep aangekondigde overname van de autoverhuur-activiteiten van Budget Rent a Car Nederland is afgerond. Budget exploiteert samen met zijn logistieke zusterbedrijf Auto2Day op dit moment zo’n vijfduizend auto’s, een aantal dat zal worden teruggebracht tot 3.500. Bovendien zal ongeveer de helft van de veertig vestigingen worden gesloten. De activiteiten daarvan zullen deels worden ondergebracht bij auto(schade)bedrijven van Stern Groep.
Stern Groep zegt dat zijn verhuuractiviteiten volgend jaar al winst moeten gaan maken. In 2003 maakte Budget in Nederland een verlies van twaalf miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.