Oudshoorn (Vredestein) beste automanager

Redactie Redactie
• Laatste update:

Leidend in Benelux
Rob Oudshoorn kreeg zijn onderscheiding afgelopen vrijdagavond tijdens een gala-avond in Bilderberg Résidence Groot Heideborgh. Het was een zwaarbevochten zege, want in Ton van Soest en Ron Wensink had hij twee medegenomineerden van formaat. Ton van Soest is chief executive officer van Kroymans Corporation, een onderneming die zeven automerken (van Kia tot Ferrari) en auto-onderdelen (Havam) importeert, maar onder meer ook zestig dealerbedrijven en meerdere leasemaatschappijen heeft. Kroymans Corporation verwacht over 2003 een omzet van 1,2 miljard euro te rapporteren en wil in 2010 met een omzet van drie miljard een leidende positie in de Benelux hebben.

Nadruk op after sales
De andere genomineerde was Ron Wensink, algemeen directeur en grootaandeelhouder van Wensink Automobielbedrijven, dealer van Mercedes-Benz personen- en bedrijfswagens in Noordoost-Nederland. Wensink heeft zijn onderneming van de grond af aan opgebouwd en doet dat eigenlijk nog steeds: hij bemoeit zich heel intensief met de nieuwbouw die momenteel in Zwolle plaatsvindt. Ron Wensink is een man met een heel eigen visie: zo werkt hij niet alleen voor de verkoop, met ook voor de after sales met provisieregelingen. Want als de after sales goed is, komt de klant vanzelf terug, is de gedachte.

Hoger in de markt
Rob Oudshoorn geeft sinds 1994 leiding aan Vredestein, nadat hij eerder bij Michelin ervaring opdeed in de (internationale) bandenwereld. Hij moderniseerde het destijds verouderde staatsbedrijf Vredestein en verlegde de koers van de lagere marktsegmenten naar hogere. Dit vroeg om velerlei ingrijpende aanpassingen in productie, distributie en marketing. Het initiatief om in 1999 de Italiaanse ontwerper Giugiaro enkele banden te laten ontwerpen, was een meesterzet die veel publiciteit opleverde. Het juryrapport noemt Oudshoorn een doortastende teamspeler die goed luistert en weinig moeite heeft met het nemen van lastige beslissingen.

Nieuwe prijs
De prijs ‘Automotive Manager van het Jaar’ is door Automotive in het leven geroepen omdat het managementniveau in de autobranche de laatste jaren snel is gestegen.Uit tientallen kandidaten werden er acht geselecteerd en bezocht door KPMG Assistance en Heiwegen Consultancy. Zij keken naar bedrijfsprestaties en naar persoonlijke prestaties. De jury beoordeelde de drie eindkandidaten uiteindelijk op basis van de rapporten van KPMG/Heiwegen en nadat zij persoonlijk met de kandidaten sprak. Die jury bestond uit Fred van Beynum (voormalig VW/Audi-ondernemer), Hans de Boer (ex-voorzitter van MKB Nederland), Huub van de Coolwijk (voormalig directeur DaimlerChrysler en voormalig voorzitter RAI Auto’s) en Willem Vermeend (ex-minister, tegenwoordig topman bij de Meeùs Groep), met Pieter Heiwegen als procedureel voorzitter.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.