Daihatsu: moven met die mpv`s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarbij lijkt met name de kleine mpv aan de vooravond van een grootschalig offensief te staan (Opel Meriva, Fiat Idea) terwijl de midi-mpv zijn opmars gestaag voortzet. En juist die segmenten verlaat Daihatsu nu.

Nieuwe Cuore
Volgens Ron Rijper van Daihatu Holland is de beslissing te stoppen met mpv’s niet zo opmerkelijk als het lijkt: “De nieuwe Cuore is van binnen zeker zo ruim als een mpv. Daihatsu is heel goed in staat om binnen zeer compacte buitenafmetingen een riante binnenruimte te creëren. De nieuwe Cuore is daarvan een goed voorbeeld en dat geldt ook voor de nieuwe Sirion, die in september 2004 komt en ten opzichte van het huidige model iets zal groeien.”
De beslissing om met mpv’s te stoppen, vindt zijn oorsprong gedeeltelijk in Japan: de midi-mpv Gran Move is uit productie gegaan en daar komt geen opvolger voor in de plaats. De kleinere Move wordt nog wel geproduceerd, maar is voortaan voorbehouden aan Japan. Het leveringsprogramma van Daihatsu zal voortaan bestaan uit de Cuore die gisteren aan de pers werd voorgesteld (vanafprijs € 7.899), de Sirion, de YRV en de Terios.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Daihatsu: moven met die mpv`s | Automotive Online

Daihatsu: moven met die mpv`s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarbij lijkt met name de kleine mpv aan de vooravond van een grootschalig offensief te staan (Opel Meriva, Fiat Idea) terwijl de midi-mpv zijn opmars gestaag voortzet. En juist die segmenten verlaat Daihatsu nu.

Nieuwe Cuore
Volgens Ron Rijper van Daihatu Holland is de beslissing te stoppen met mpv’s niet zo opmerkelijk als het lijkt: “De nieuwe Cuore is van binnen zeker zo ruim als een mpv. Daihatsu is heel goed in staat om binnen zeer compacte buitenafmetingen een riante binnenruimte te creëren. De nieuwe Cuore is daarvan een goed voorbeeld en dat geldt ook voor de nieuwe Sirion, die in september 2004 komt en ten opzichte van het huidige model iets zal groeien.”
De beslissing om met mpv’s te stoppen, vindt zijn oorsprong gedeeltelijk in Japan: de midi-mpv Gran Move is uit productie gegaan en daar komt geen opvolger voor in de plaats. De kleinere Move wordt nog wel geproduceerd, maar is voortaan voorbehouden aan Japan. Het leveringsprogramma van Daihatsu zal voortaan bestaan uit de Cuore die gisteren aan de pers werd voorgesteld (vanafprijs € 7.899), de Sirion, de YRV en de Terios.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.