Moeizame start RDW-certificaten bij RDC

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gevolg: een overbelaste helpdesk bij RDC Datacentrum, met vijftien- tot zestienduizend klanten de grootste RDW-provider. “De eerste dagen van het jaar belden er dagelijks negenhonderd tot duizend mensen dat ze hun wachtwoord kwijt waren, vandaar de wachttijden”, aldus RDC-woordvoerder Ronald Panis.

Uitstel voorbij
Om problemen te voorkomen, heeft de RDW in overleg met het RDC het verplichte gebruik van de certificaten uitgesteld van 1 naar 11 januari. Maar vanavond gaat de kraan onverbiddelijk dicht en bedrijven die hun zaken niet op orde hebben, kunnen maandag niet met de RDW communiceren. Hoeveel dat er zijn is onduidelijk. “Iedereen die het certificaat installeert kan het ook testen. Elfduizend van onze klanten hebben dat gedaan, vijfduizend niet. Maar het kan zijn dat die de software wel geïnstalleerd, maar niet getest hebben”, aldus de woordvoerder. “Bij die vijfduizend zit overigens een aantal bedrijven die nooit APK’s afmelden, maar wel gebruik maken van diensten als ORB, ORAD, OREH, LPG en snelheidsbegrenzer.” Zie voor meer informatie www.rdc.nl .

VWE: geen probleem
VWE-Extranet (Heerhugowaard), een van de nieuwe providers die concurreren met het RDC, spint garen bij de situatie, aldus directeur Ton Vestering. “Wij zijn op tijd begonnen door vanaf oktober al onze klanten te bellen en te helpen met het installeren van het certificaat. Daardoor zijn we zonder uitstel moeiteloos overgegaan op het gebruik van het certificaat. Doordat veel bedrijven het RDC afgelopen week niet konden bereiken, sluiten we momenteel minstens vijftig nieuwe klanten per dag aan. We bedienen nu ruim 1.700 autobedrijven. Als je het totaal aantal RDW-meldingen neemt dat via ons netwerk verloopt, dan kom je op jaarbasis op een kleine twee miljoen. Dat is vijftien procent van de markt.” VWE-Extranet biedt bovendien een alternatief voor het certificaat, legt Vestering uit: “We hebben de EasyKey, een kleine, ultramoderne pincode-generator in de vorm van een sleutelhanger. Daarmee kun je overal, zonder certificaten, RDW-meldingen doen via het openbare internet. We kunne de EasyKey binnen 24 uur leveren, er is een ware run op ontstaan.” Zie www.vwe-extranet.nl voor meer informatie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Moeizame start RDW-certificaten bij RDC | Automotive Online

Moeizame start RDW-certificaten bij RDC

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gevolg: een overbelaste helpdesk bij RDC Datacentrum, met vijftien- tot zestienduizend klanten de grootste RDW-provider. “De eerste dagen van het jaar belden er dagelijks negenhonderd tot duizend mensen dat ze hun wachtwoord kwijt waren, vandaar de wachttijden”, aldus RDC-woordvoerder Ronald Panis.

Uitstel voorbij
Om problemen te voorkomen, heeft de RDW in overleg met het RDC het verplichte gebruik van de certificaten uitgesteld van 1 naar 11 januari. Maar vanavond gaat de kraan onverbiddelijk dicht en bedrijven die hun zaken niet op orde hebben, kunnen maandag niet met de RDW communiceren. Hoeveel dat er zijn is onduidelijk. “Iedereen die het certificaat installeert kan het ook testen. Elfduizend van onze klanten hebben dat gedaan, vijfduizend niet. Maar het kan zijn dat die de software wel geïnstalleerd, maar niet getest hebben”, aldus de woordvoerder. “Bij die vijfduizend zit overigens een aantal bedrijven die nooit APK’s afmelden, maar wel gebruik maken van diensten als ORB, ORAD, OREH, LPG en snelheidsbegrenzer.” Zie voor meer informatie www.rdc.nl .

VWE: geen probleem
VWE-Extranet (Heerhugowaard), een van de nieuwe providers die concurreren met het RDC, spint garen bij de situatie, aldus directeur Ton Vestering. “Wij zijn op tijd begonnen door vanaf oktober al onze klanten te bellen en te helpen met het installeren van het certificaat. Daardoor zijn we zonder uitstel moeiteloos overgegaan op het gebruik van het certificaat. Doordat veel bedrijven het RDC afgelopen week niet konden bereiken, sluiten we momenteel minstens vijftig nieuwe klanten per dag aan. We bedienen nu ruim 1.700 autobedrijven. Als je het totaal aantal RDW-meldingen neemt dat via ons netwerk verloopt, dan kom je op jaarbasis op een kleine twee miljoen. Dat is vijftien procent van de markt.” VWE-Extranet biedt bovendien een alternatief voor het certificaat, legt Vestering uit: “We hebben de EasyKey, een kleine, ultramoderne pincode-generator in de vorm van een sleutelhanger. Daarmee kun je overal, zonder certificaten, RDW-meldingen doen via het openbare internet. We kunne de EasyKey binnen 24 uur leveren, er is een ware run op ontstaan.” Zie www.vwe-extranet.nl voor meer informatie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.