Fortuyn: geen afschaffing BPM

Redactie Redactie
• Laatste update:

” Volgens Fortuyn is ons belastingstelsel nou eenmaal uniek, zo hebben wij een aftrekbare hypotheekrente. “Die wordt echt niet afgeschaft, maar dat betekent wel dat je andere bronnen nodig hebt om belasting binnen te halen.” Fortuyn pleit wel voor een plafond in de BPM, dit om te voorkomen dat kopers van extreem dure auto’s uitwijken naar het buitenland.
Over het Kwartje van Kok is Fortuyn kort; als hij in de regering komt, wordt het per direct teruggeven aan de automobilisten, belooft hij. Het geld schraapt hij wel bij elkaar: “Als mijnheer Zalm voor Sinterklaas kan spelen, lukt dat mij ook wel.” De fileproblematiek moet volgens Fortuyn niet worden opgelost met betaalstroken, dubbeldekswegen of kilometerheffing. Verschuiven van werktijden is volgens hem veel doeltreffender: “Files zijn een probleem dat bij onze samenleving hoort. Als je op weg bent naar zeventien miljoen inwoners zul je ook wel eens in de rij moeten staan.”
Het volledige interview is te lezen in Autovisie 9, die op 27 april verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.