Opel snoeit in Duits dealernetwerk

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nieuwe topman, de van BMW afkomstige Carl-Peter Forster, lijkt niet van halve maatregelen te houden. Het modellengamma moet gevarieerder en vooruitstrevender worden, waarvoor in de komende jaren tien miljard euro wordt uitgetrokken. De productie wordt efficiënter gemaakt en een aantal productiestappen zal worden uitbesteed. Dit zal sluiting van een fabriek tot gevolg hebben. Verder wordt deze herfst met de Zafira een eerste stap gemaakt naar een build to order systeem, waarbij kortere levertijden en het nakomen van beloofde afleverdatum hoge prioriteit zullen krijgen. Ook zal aan de verkoop via internet veel aandacht worden gegeven, waarvan de recente doorstart van Webk@uf getuigt. In Duitsland gaat men het dealernetwerk fors herstructureren, waarna in andere Europese landen al naar gelang de behoefte gelijksoortige herstructureringen zullen volgen.
De president van GM Europe, Michael J. Burns, heeft zijn volle vertrouwen in Forster en zijn team uitgesproken. Hij benadrukte de noodzaak de moeilijke beslissingen samen met de bonden te nemen. Dat zal gezien de wankele verhouding tussen Opel en de bonden geen gemakkelijke opgave worden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.